L'Associació Cayume ha engegat un projecte per salvar els ous de tauró capturats accidentalment. Els estudien, els incuben i, en néixer, els tornaran a la mar.
L’Associació Cayume ha engengat el projecte Eggcase 2020. Amb la col·laboració dels pescadors, recuperen ous de tauró i rajada capturats accidentalment a les xarxes o a l’interior de femelles que arriben a la llotja i els incuben al Laboratori d’Investigacions Marines de la conselleria de Pesca (LIMIA) per aconseguir salvar els futurs exemplars i retornar-los al medi.
Ja en tenen més de 40. Els incubaran entre 4 i 11 mesos, depenent de l’espècie, i en néixer, els alimentaran i suraran i els amollaran a la mar. El projecte, finançat per la Fundació Marilles, dura un any però es podria prorrogar.
Taurons, mussoles, bestines, gatons i rajades són tots de la mateixa família. D’algunes espècies se’n desconeix gran part del procés de creixement de l’embrió. Tot això es documentarà. Al laboratori han de controlar de manera constant la temperatura de l’aigua per fer els ous viables.
El 53% dels taurons i rajades de la Mediterrània estan en perill d’extinció i l’abundància de totes les espècies ha minvat molt en els darrers anys. En part, les captures accidentals en són la causa.
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí
Es tracta d'un britànic de 40 anys