societat

Infantil i primària: objectiu per captar futures tecnòlogues

Un grup d'empresàries i dones relacionades amb la tecnologia proposen incidir més en la infància per atraure dones al sector


Per aconseguir acabar amb la bretxa de gènere en el sector laboral de la tecnologia, cal fer feina des de la infància. És la conclusió principal d’un fòrum organitzat per la Fundació Bit en la qual han participat dones d’empreses, organismes i institucions vinculades amb la tecnologia.

Si el que es vol és un canvi real, explica la directora de l’IBSTEAM, Yolanda Martínez, “cal fer tallers, robòtica, programació… i també implicar les famílies des del primer cicle de primària”.

Els estudis fets sobre el tema demostren que les nines els agrada fer feina per ser resolutives, per resoldre problemes. “Per això necessiten veure la part pràctica de la tecnologia“, conta la coordinadora de cibersocietat de la Fundació Bit, Bel Llodrà. “Cal visibilitzar aquestes feines, mostrar què estan fent exactament i com per resoldre quins problemes, on fan feina, amb qui es relacionen…”.

En el fòrum també s’ha proposat invertir més esforços en reciclar dones que tenguin altres formacions i donar-los competències digitals perquè puguin fer feina en el sector tecnològic.

Segons un informe de la Fundació Bit, només el 20% dels treballadors de les empreses de tecnologia són dones. I és, precisament, on més feina es genera cada any. A més, és una feina de qualitat i ben pagada.

Equilibrant la presència d’homes i dones en el món tecnològic, les empreses també hi guanyarien. Segons la CEO de Gladtolink, Margarita Martínez, les dones aporten un punt de vista diferent i complementari que permet trobar altres tipus de solucions a qualsevol problemàtica d’una empresa.

El mes de gener presentaran un informe de conclusions a la Direcció General d’Innovació per començar a aplicar estratègies per atraure més nines i dones al món de la tecnologia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Bèlgica decideix si dona la carpetada definitiva l’extradició de Valtònyc

Si la Justícia europea rebutja el recurs de la Fiscalia, el raper mallorquí haurà guanyat la batalla als tribunals

Les mascotes ja poden viatjar a l’EMT de Palma: “És una bona notícia, sempre i quan es respectin les normes i als altres usuaris”

Els propietaris s'han de responsabilitzar que el seu animal no molesti a la resta de passatgers

Els Tres Tocs tornen a sonar per segon any consecutiu a la catedral de Menorca per celebrar-ne la Diada

Es commemora l'entrada de les tropes del rei Alfons el Liberal a Ciutadella, que va ser el dia de Sant...

Veïnats de Pollença ‘planten’ improvisadament un pi enmig la plaça Vella

La pandèmia ha tornat a suspendre l'acte més multitudinari de les festes de Sant Antoni pollencines per segon any consecutiu