Un grup d'empresàries i dones relacionades amb la tecnologia proposen incidir més en la infància per atraure dones al sector
Per aconseguir acabar amb la bretxa de gènere en el sector laboral de la tecnologia, cal fer feina des de la infància. És la conclusió principal d’un fòrum organitzat per la Fundació Bit en la qual han participat dones d’empreses, organismes i institucions vinculades amb la tecnologia.
Si el que es vol és un canvi real, explica la directora de l’IBSTEAM, Yolanda Martínez, “cal fer tallers, robòtica, programació… i també implicar les famílies des del primer cicle de primària”.
Els estudis fets sobre el tema demostren que les nines els agrada fer feina per ser resolutives, per resoldre problemes. “Per això necessiten veure la part pràctica de la tecnologia“, conta la coordinadora de cibersocietat de la Fundació Bit, Bel Llodrà. “Cal visibilitzar aquestes feines, mostrar què estan fent exactament i com per resoldre quins problemes, on fan feina, amb qui es relacionen…”.
En el fòrum també s’ha proposat invertir més esforços en reciclar dones que tenguin altres formacions i donar-los competències digitals perquè puguin fer feina en el sector tecnològic.
Segons un informe de la Fundació Bit, només el 20% dels treballadors de les empreses de tecnologia són dones. I és, precisament, on més feina es genera cada any. A més, és una feina de qualitat i ben pagada.
Equilibrant la presència d’homes i dones en el món tecnològic, les empreses també hi guanyarien. Segons la CEO de Gladtolink, Margarita Martínez, les dones aporten un punt de vista diferent i complementari que permet trobar altres tipus de solucions a qualsevol problemàtica d’una empresa.
El mes de gener presentaran un informe de conclusions a la Direcció General d’Innovació per començar a aplicar estratègies per atraure més nines i dones al món de la tecnologia.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu