societat

Investigada una empresa per la comercialització il·lícita d’animals domèstics

S'han fet tres inspeccions simultànies a Palma, Barcelona i Las Palmas. L'empresa es dedica a la compra de cans i les instal·lacions on els tenien no complien amb els requisits sanitaris més info A partir del 5 de gener els animals passen a ser jurídicament éssers vius dotats de sensibilitat

La Guàrdia Civil, en el marc de l‘operació CANICAT, ha investigat a una empresa per la comercialització il·lícita d’animals domèstics. S’han realitzat tres inspeccions simultànies a les localitats de Palma, Mataró (Barcelona) i Telde (Las Palmas).

La recerca s’ha centrat en l’activitat presumptament il·lícita d’una empresa relacionada amb la compra de cans. Els animals procedien de països de l’est d’Europa i arribaven a l’establiment localitzat a Mataró, des d’on es distribuïen a les Illes Balears i Illes Canàries.

En les inspeccions realitzades en locals de la mateixa empresa s’ha posat de manifest que les instal·lacions on es mantenien els animals no complien amb els requisits sanitaris, detectant-se situacions d’amuntegament, que van arribar a provocar la defunció d’algun animal per aixafament, així com algunes condicions d’inseguretat.

En el local de Palma s’ha intervingut d’un total de 25 animals que s’han traslladat a les instal·lacions del Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus. En el cas de l’establiment de Mataró s’ha tancat i precintat, i s’han interposat també diverses denúncies per  incompliments de la normativa de benestar animal.

L’operació ha estat duta a terme per agents pertanyents al SEPRONA d’Illes Balears, que han comptat amb el suport de personal de la inspecció de treball, així com inspectors del Servei de Ramaderia en el cas de Balears i dels serveis veterinaris i benestar animal en el cas de Mataró.


 més info Els drets dels animals, també en les separacions de parella

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Un terç de la població té una assegurança privada

Les Illes Balears són la tercera comunitat amb més mútues contractades

Enregistren un grup de vuit dofins a Cala Blava

Es tracta d'un grup de dofins mulars (tursiops truncatus) i és habitual veure'ls en zones costaneres

Som positiu en covid, com tramito la baixa laboral?

El Servei de Salut de Balears ha llançat un portal web per fer el tràmit

El Govern avisa que desballestarà els vaixells amarrats il·legalment al port de Banyalbufar

Si els 16 propietaris no retiren l'embarcació, també els quintuplicaran la taxa d'amarrament i els obriran un expedient sancionador