món

Itàlia prohibeix l’entrada de creuers a la zona cèntrica de Venècia

La mesura afectarà, a partir de l'1 d'agost, la conca de la llacuna i el Canal de la Giudecca


Com a conseqüència de l’incompliment de les mesures establertes el passat abril per part dels grans vaixells, el govern italià ha decidit rotundament que ja no entraran més creuers a la zona més cèntrica de Venècia. El nou decret, aprovat pel consell de ministres ahir, afecta concretament les embarcacions de més de 25.000 tones, amb una eslora superior a 180 metres o una altura de 35 metres. Queden també incloses al decret les naus que produeixin més d’un 0’1% de sofre. Les zones afectades pel vet són la conca de la llacuna, propera a la plaça de Sant marc, i el Canal de la Giudecca.

Aquesta mesura s’ha vist incentivada per la situació derivada de la pandèmia, període en què no atracaren embarcacions a la ciutat i la qualitat de l’aigua millorà considerablement. Cal destacar que, al 2018, passaren per la ciutat italiana 594 creuers (dos al dia, aproximadament), fet que va contribuir a l’augment en la font d’ingressos de Venècia, però que es va traduir en un mal molt perjudicial per a la sostenibilitat mediambiental de la llacuna i per al seu patrimoni històric.

La Plataforma contra els Megacreuers ha aplaudit la decisió presa per part d’Itàlia i demana al govern espanyol, juntament amb els governs autonòmics i ajuntaments, seguir les mateixes passes. “Cada ciutat és diferent i té contexts específics, però és urgent prendre decisions orientades a posar límits a models econòmics que tenen un impacte social i ambiental greu sobre el territori”, ha declarat la Plataforma. Animen a estudiar el cas dels megacreuers a Palma, segona ciutat d’Europa més contaminada per aquestes embarcacions i on recomanen que no atraqui al port més d’un creuer al dia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Biden anuncia més control a la frontera de Mèxic

Polèmica als Estats Units per unes imatges de la policia a cavall assetjant als immigrants per evitar que entrin al...

Trudeau guanya les eleccions al Canadà

No obté la majoria absoluta i haurà de cercar suports

Vuit morts en un tiroteig a una universitat de Rússia

L'autor dels fets seria un alumne del centre

L’Europa que deixa Merkel després de 16 anys

El professor de Dret Internacional Públic de la UIB J. David Janer i el periodista alemany Werner Perger analitzen l'abast de la retirada de la cancellera i la popularitat de...