X

Ja s’ha tancat la rasa oberta ahir a Son Bou per evacuar aigua de la zona humida del prat cap al litoral

Aquest capvespre el servei de socorrisme recollirà mostres per analitzar si es pot tornar a obrir al bany la zona de la platja afectada

30/05/2024

Ja s’ha tancat la rasa oberta ahir a Son Bou per evacuar aigua de la zona humida del prat cap al litoral

Cinc-cents metres de la costa de Son Bou es troben tancats al bany a causa de la canalització entre la bassa d’El Prat i la desembocadura al mar. Aquesta intervenció ha abocat molts metres cúbics d’aigua al litoral. En un principi estava previst que es fes un tancament de 100 metres a cada banda del canal, però finalment els corrents han fet que es tanquessin 500 metres d’una de les dues zones. Aquest capvespre es faran proves per veure si l’aigua és apta pel bany.

El que havien començat sent 70 centímetres de rasa per donar sortida cap a la mar a l’aigua embassada a la zona humida del prat de Son Bou s’ha acabat convertint en un canal de més de cinc metres d’amplada. Això ha provocat que l’arenal s’esmitgés en dues zones i que els visitants, tot i estar prohibit el bany, creuessin pel canal per anar a l’altra banda de la platja.

A mig matí començaven les feines per tancar la rasa i tornar la platja a la normalitat. L’eixamplament espontani de l’espai ha fet que el drenatge s’hagi resolt més de pressa del previst. Es calcula que en menys de vint-i-quatre hores s’han dipositat a la mar 200.000 litres d’aigua. Els nivells de la bassa del Prat ja es troben normalitzats i si les analítiques són positives es tornarà a obrir la platja al bany.

30/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT