societat

Ja són 1.600 els grans dependents vacunats a les Illes

Hem acompanyat un equip del centre de salut de Llumajor a inocular el vaccí


A les Illes, s’ha inoculat a 1.614 grans dependents amb la primera dosi de la vacuna de Pfizer, segons les darreres dades de la Conselleria de Salut. A Llucmajor ja són una seixantena de la vuitantena que s’han de vaccinar. L’equip format per Margalida Salvà i Biel Ferrer del centre de salut Migjorn han tornat a sortir avui a administrar sis dosis a persones dependents del municipi llucmajorer.

El primer que fan és treure el vial de la gelera. Damunt el recipient posa tota la informació referent al procés de descongelació. Introdueixen el vial dins una gelera portàtil, juntament amb tot el necessari per dur a terme la vacunació durant el dematí. I posen mans a l’obra. Es desplacen fins al primer domicili en cotxe, on va a vacunar en Joan Ferrà. Té 76 anys i un seguit de patologies que el fan ser considerat gran dependent. Ell esperava la vacuna amb ànsia perquè ja ha passat el coronavirus una vegada.

Una vegada que han obert el vial, tenen 6 hores per administrar les 6 dosis. Als següents domicilis ja no hi poden anar en cotxe, s’han des desplaçar caminant casa per casa. La següent visita és a Ana Zaragoza. Ella amb 82 anys és diabètica i li varen haver de tallar les dues cames. Des de l’inici de la pandèmia, pràcticament no ha sortit de casa. Ara, diu, ja ho podrà fer.

La setmana que ve, la Conselleria de Salut començarà a inocular l’antivirus als cuidadors dels grans dependents.


Comencen els preparatius per a la vacunació massiva

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

L’espai de Son Tous a Palma presenta problemes per poder acollir temporalment els migrants irregulars

La majoria dels migrants, entre els quals 6 infants i 10 menors no acompanyats, ja han estat repartits en dependències...

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100% del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central de Maó comença la descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada