SOCIETAT

Comencen els preparatius per a la vacunació massiva

Ja se n'han administrat més de 50.000 dosis a Balears i 20.400 persones n'han rebut les dues dosis


A les Balears ja s’han administrat més de 50.000 dosis de la vacuna contra la Covid-19, però aquests dies amb un ritme més lent perquè es fa casa per casa, ja que la població diana són els grans dependents.

Hi ha 20.414 persones que ja han rebut la pauta completa, les dues dosis necessàries per adquirir la immunitat.


 més info Ja són 1.600 els grans dependents vacunats a les Illes

Fins ara les Illes hi han arribat 63.000 dosis. No som, ni d’enfora, la comunitat que més n’ha rebut, en xifres absolutes, però tampoc la que menys. Si ho comparam amb comunitats amb una població global semblant a la nostra, trobam que per exemple Astúries i Aragó han rebut pràcticament el doble de dosis.

Ara bé, la distribució no es fa tenint en compte la població total, sinó la població diana, la que s’ha de vacunar en cada fase que fins ara han estat, principalment, gent gran i professionals sanitaris. Aquí hi trobam grans diferències. A Balears, els més grans de 80 anys representen un 4% de la població, en canvi, Astúries i Aragó tenen una població més envellida: representen un 8,5% i un 7,4%, respectivament.

També es mira la població a residències. Mentre a les Illes hi ha 6.000 places, a Astúries són més del doble (15.000) i a Aragó, més del triple (19.000).

Aquests dies la vacunació continua, però a un ritme més lent, perquè es fa casa per casa a grans dependents i ja se n’han vacunat 1.600.

Amb vista a les vacunacions massives, ja han començat els preparatius per condicionar set grans superfícies, com ara el Poliesportiu Germans Escales de Palma.

Aviat Salut crearà un nou telèfon d’informació per resoldre tots els dubtes sobre la vacunació. El que ja s’ha dit és que, quan comencin a vacunar els més grans de 80 anys, ho faran preferentment en centres de salut, llevat que tenguin dificultats per desplaçar-se.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |