Martínez considera que les limitacions que preveu l'ordenança no són incompatibles amb el fet de trobar una solució per a les persones que viuen en aquests vehicles
El batle de Palma, Jaime Martínez, s’ha mostrat obert a incorporar modificacions en l’ordenança municipal de foment de la convivència cívica i ha assegurat que “no hi ha línies vermelles per a arribar a acords” amb les entitats ciutadanes.
Així s’ha expressat aquest divendres en una roda de premsa després que el ple de Cort va aprovar ahir de manera inicial l’ordenança esmentada, que durant el termini de 30 dies se sotmetrà a un període d’al·legacions. Si no hi ha modificacions en el calendari, ha assenyalat el batle, la idea és que pugui ser sotmesa a la seva votació definitiva en el ple corresponent al mes de març.
“Només puc convidar les entitats, associacions, plataformes i veïns al fet que participin, al fet que traslladin les seves alternatives perquè la ciutat es converteixi en una ciutat segura, cívica i sense renous. Hem posat sobre la taula una bateria de solucions, i estam encantats que tots ens traslladin alternatives”, ha dit Martínez.
Martínez s’ha referit de manera específica a les limitacions per a residir de manera permanent en una autocaravana (l’ordenança preveu sancions de fins a 1.500 euros), un dels punts que més controvèrsia i rebuig ha generat entre les entitats ciutadanes. Algunes d’elles es van concentrar el dijous davant de la seu de l’Ajuntament mentre es debatia la seva aprovació inicial per a protestar.
“El que regula l’ordenança és que les autocaravanes, com qualsevol vehicle, han de funcionar com un vehicle. L’espai públic no el vaig poder ocupar, no és un tema de viure o no. Ara, tots aquests punts es poden posar sobre la taula i veure quines solucions hi trobam a cadascuna. El que és clar és que tothom ha de complir la llei i les normes, i que la seva llibertat acaba on comença la dels altres”, ha assenyalat.
Martínez ha considerat que les limitacions que preveu l’ordenança no són incompatibles amb el fet de trobar una solució per a les persones en situació de vulnerabilitat que es veuen abocades a residir en aquesta mena de vehicles. “El treball d’aquest Ajuntament és intentar identificar la problemàtica de cadascuna d’aquestes persones i trobar-los una alternativa digna i dins de la legalitat”, ha subratllat.
Segons el batle, mentre que el 2015 hi havia 500 caravanes comptabilitzades a Palma, enguany n’hi ha prop de 5.000. “És un problema? Sí. Hi ha un problema social en això? Sí. Cal encarar les dues coses amb solucions cíviques i socials. N’hi haurà a curt, mitjà i llarg termini, i estam totalment oberts a alternatives i solucions”, ha sentenciat.
La detinguda és una dona de 41 anys. A l'interior de l'habitatge s'han trobat 271 plantes de marihuana
La comunitat xinesa de Palma dona la benvinguda a l'any de la serp
L'accident mortal ha ocorregut en una via no permesa per a vianants; la víctima encara no ha estat identificada