societat

Jan Gehl: “Haurem de reduir la mobilitat individual i emfasitzar l’ús dels nostres músculs”

"En el segle XX, hi ha dos paradigmes que han fet oblidar que les ciutats han de ser per a les persones: el modernisme i la invasió dels automòbils"

Jan+Gehl%3A+%26%238220%3BHaurem+de+reduir+la+mobilitat+individual+i+emfasitzar+l%27%C3%BAs+dels+nostres+m%C3%BAsculs%26%238221%3B

L’arquitecte Jan Gehl és de visita a Palma durant aquesta setmana. El danès, que defensa que l’urbanisme s’ha de fer a mida de les persones, ofereix aquest dilluns una xerrada al centre cultural Sa Nostra a invitació del Cercle d’Economia de Mallorca i l’Ajuntament de Palma.
Abans de la conferència, Gehl ha xerrat amb IB3 Notícies. Defensa les zones per a vianants, els parcs o la mobilitat sostenible. Assegura que les reticències al canvi són presents arreu del món. Aquestes són algunes de les seves reflexions:

“Hem fet tantes ciutats de manera que no són ni gaire plaents ni gaire còmodes per viure-hi”.

“En el segle XX, hi ha dos paradigmes que han fet oblidar que les ciutats han de ser per a les persones. El modernisme, que ha posat l’èmfasi en els objectes: els edificis. Abans d’això, posàvem l’accent als espais. I l’altre factor que més ha influït en el segle XX ha estat la motorització, la invasió de l’automòbil”.

“A les 200 ciutats en què he treballat, a totes elles, varen començar dient-me: ‘Som diferents aquí. Ves-te’n amb les teves idees europees o el que sigui. Les idees europees no tenen cabuda a Nova York’. Després vàrem canviar Times Square i altres llocs, i la gent els va fer servir tot d’una. N’estaven contents. Això vol dir que hi ha ‘homo sapiens’ a Nova York, a Moscou… i a Palma.”

“En el futur, haurem de reduir l’ús de la mobilitat individual. Haurem d’emfasitzar l’ús dels nostres músculs, perquè és bo per al clima i bo per a la salut.”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els Hotels es reactiven de forma segura

L'ocupació dels hotels haurà de ser del 70% de la capacitat de cada establiment com a mesura de seguretat

Els alumnes de segon de batxillerat seràn els que més tutories demanaràn

Són pocs els alumnes que han sol·licitat alguna tutoria