El president de Consell Internacional de Monuments i Llocs a Espanya reconeix que un dels punts forts de l'illa és la seva experiència i aposta decidida per la preservació del territori i el turisme sostenible
Imatge d'arxiu.
41El reconeixement de la Menorca Talaiòtica com a patrimoni mundial suposarà de ben segur un augment de visitants. Així ha passat amb la resta d’indrets que formen part de la UNESCO. Tot i que, tal com explica el president d’ICOMOS Espanya, Jordi Tresserras, la candidatura està ideada per a desestacionalitzar, per atreure turistes tot l’any i no només a l’estiu. En una entrevista a IB3 Ràdio, Tresserras reconeix que un dels punts forts de l’illa és, precisament, la seva experiència i aposta decidida per la preservació del territori i el turisme sostenible.
El màxim representant d’ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs) a Espanya destaca la creació de l’Agència Menorca Talaiòtica com a element pioner i innovador en la gestió del patrimoni. També posa en valor la col·laboració pública a tots els nivells i la implicació dels propietaris dels jaciments. Amb tot, recorda que hi ha recomanacions que cal incorporar al pla de gestió de la candidatura i que es fa seguiment del compliment de les mateixes. En aquest sentit, i parlant concretament de l’esbucament de l’estructura viària de Rafal Rubí, insisteix que la Menorca Talaiòtica és un conjunt de béns que es consideren un de sol.
Per últim, confirma que l’informe favorable d’ICOMOS suposa, de facto, el reconeixement per part de la UNESCO. Mai abans una candidatura no s’ha rebutjat amb el vistiplau d’ICOMOS. La decisió oficial, al setembre a Riad, capital de l’Aràbia Saudita.
Aquí pots escoltar l’entrevista sencera al president d’ICOMOS a Espanya realitzada pel periodista Axel Camarassa:
La retransmissió començarà per la televisió i el canal de Youtube a les 17.50 h
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular