X

Kang In Lee, Rajkovic, Kubo i Budimir deixen 340.000€ a les arques del Mallorca

El club es beneficia del Programa d'Ajudes de la FIFA pels jugadors del Mundial

13/12/2022

Kang In Lee, Rajkovic, Kubo i Budimir deixen 340.000€ a les arques del Mallorca

El Reial Mallorca ingressarà prop de 340.000 euros per la participació dels seus jugadors i exjugadors al Mundial de Qatar gràcies al Programa d’Ajudes de la FIFA per a clubs que tenen mundialistes. Amb aquest sistema, l’organisme rector del futbol mundial vol compensar els clubs als que han estat inscrits els jugadors que participen a la cita de Qatar durant els dos darrers anys. Estableix una compensació propera als 10.400 euros per dia de concentració del jugador amb la seva selecció durant el Mundial. És a dir, quan el jugador més temps hagi estat del club en qüestió (a partir de juliol del 2020) i més enfora hagi arribat la seva selecció, més diners pel club. Ara que el Mundial arriba a la recta final, el comptador del Reial Mallorca ja s’ha aturat. Aquests són els 4 jugadors que han generat ingressos pel club.

El que més, Kang in Lee (Corea del Sud) amb 160.000 euros. El segueix el porter Predrag Rajkovic (Sèrbia) amb 70.000 euros. Però al Mundial també hi trobam dos jugadors que en qualque moment dels dos darrers anys han estat inscrits en el Mallorca: Take Kubo i Ante Budimir. Pel nipó, el Mallorca ingresarà uns 80.000 €, mentre que pel davanter, la compensació serà de 30.000 €.

Dins aquest llistat hi ha qualque sorpresa. La xifra de Kang in Lee és la més elevada donat que el sudcoreà pertany al Reial Mallorca des de l’estiu del 2021. També influeix que la seva selecció va arribar a vuitens de final del Mundial. Per contra, Rajkovic ha arribat aquest estiu a l’illa i la selecció de Sèrbia no va passar de la fase de grups.

En canvi, Take Kubo, encara que cedit pel Reial Madrid, va completar una temporada sencera al Reial Mallorca (2021-22) durant la fase de classificació i ara la selecció japonesa ha arribat també a vuitens de final. Finalment, la sorpresa d’aquest llistat és Ante Budimir. El jugador croat era jugador del Mallorca entre el juliol i el setembre del 2020, abans de forçar la seva sortida cedit a Osasuna. Aquests tres mesos han permès al Mallorca també fer una mica de caixa amb el croata, que faci el que faci a semifinals, disputarà un partit el cap de setmana: la final o el partit de consolació.

Són en total 340.000 euros, una quantia que hagués pogut ser molt superior si Iddrisu Baba no s’hagués lesionat tot just abans del Mundial al partit contra l’Atlètic de Madrid a Son Moix. L’africà és l’únic dels internacionals que ha estat sempre del Mallorca durant la fase de classificació del Mundial. La participació de l’internacional de Ghana a Qatar li hagués generat al Mallorca un mínim de 210.000 euros, per la qual cosa el club hagués superat ampliament el mig milío d’euros d’ingressos.

13/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris