X

‘Kolonisering’ (Colonización): ciencia-ficció o un futur no gaire llunyà?

La primera novel·la del periodista Ángel Mirallas presenta un futur pròxim en què la humanitat dependrà de colonitzar altres planetes per garantir la seva supervivència

14/03/2023

‘Kolonisering’ (Colonización): ciencia-ficció o un futur no gaire llunyà?

Miquel García

‘Colonización’ havia de ser, inicialment, un relat breu. Una idea que va comparèixer al cap d’Ángel Mirallas amb una imatge primera: un pagès treballant a la seva explotació a un planeta llunyà. Vuit anys després, s’ha convertit en la seva primera novel·la, en què ha hagut de lluitar perquè l’actualitat no passi per davant de la seva història. I és que, malgrat que és una història de ciència-ficció, és la degradació de la Terra a causa del canvi climàtic el factor que impulsa un hipotètic govern noruec ultraecologista sorgit d’aquí a uns 20 anys a cercar altres planetes per colonitzar.

Aquesta estratègia generarà tot un seguit de revoltes i conflictes polítics, socials i humans que Mirallas fila al llarg de prop de 700 pàgines i multitud de trames i subtrames. Ángel Mirallas presentarà ‘Colonización’, juntament amb el director de cinema Marcos Cabotà, el pròxim 20 d’abril als Jardins de la Misericòrdia, a Palma.

14/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris