societat

L’112 atén un 2.500% més d’incidents d’assistència social per mor del confinament

Moltes d'aquestes telefonades són de gent que se sent angoixada per estar tancada a casa o també per haver d'anar a la feina durant la crisi del Coronavirus

L%27112+at%C3%A9n+un+2.500%25+m%C3%A9s+d%27incidents+d%27assist%C3%A8ncia+social+per+mor+del+confinament

En el mes de confinament, el Servei d’Emergències 112 ha gestionat més de 20.000 incidents a les Balears. És un 13 % més que en les mateixes dates que l’any passat.

S’han disparat les consultes mèdiques i, sobretot també, persones que demanen assistència psicològica arran de la crisi de la Covid-19. En canvi, han caigut en picat els accidents en l’esport, en activitats industrials i els accidents de trànsit.

Pugen els incidents per conflictes entre veïnats un 119% i els conflictes per renous prop d’un 194%.  A més, augmenten les consultes mèdiques un 99%, n’hi ha hagut 3.096.
Però sobretot, es disparen les telefonades d’assistència social, un 2.500%, i passen de 24 a 657.

El director del servei 112, Vicente Soria explica que moltes de les persones que contacte són gent que es troben angoixades per haver de quedar a casa i també persones que han d’anar a fer feina i passen pena per la pandèmia. Soria explica que reben atenció d’un programa d’atenció psicològica.

I degut al confinament, baixen, a més, tots els incidents de via pública i al lloc de feina. En concret, els incidents relacionats amb l’esport minven un 89% (passen de 93 a 10), les caigudes en bici, un 98%,  (de 173 a 4). Les telefonades per accidents de moto baixen un 91,6%, de cotxe, minven un 83,37%  i la demanda d’assistència per caigudes de persones al carrer es redueix un 75%.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els infants de l’escola de vela de Port Portals fan netes les platges

Ho fan per conscienciar-se i conscienciar els banyistes de la importància de tenir net l'entorn de les illes

Turistes i residents aprofiten les darreres hores de pàrquing gratuït a Ses Covetes

La platja s'ha omplert però no s'ha saturat, i els banyistes han respectat la distància de seguretat entre els grups...