X

La banca dona suport al pla d’avals hipotecaris de l’Ibavi

La mesura preveu un aval parcial del Govern als préstecs hipotecaris, a canvi que les entitats bancàries prestin per valor del 100% del preu de l'habitatge

17/10/2022

La banca dona suport al pla d’avals hipotecaris de l’Ibavi

Redacció

El Govern pretén avalar els residents que es comprin un primer habitatge a partir del pròxim primer de gener. És una de les mesures que va presentar fa dues setmanes Francina Armengol. Aquest dilluns, s’ha reunit amb les entitats bancàries per presentar la nova Garantia Hipoteca de l’Ibavi; han donat una resposta positiva a la mesura proposada per la presidenta de les Illes Balears.

Així mateix, la mesura preveu un aval parcial del Govern als préstecs hipotecaris, a canvi que les entitats bancàries prestin per valor del 100% del preu de l’habitatge. Entre les condicions establertes per poder beneficiar-se’n, n’hi ha una de nova: els ingressos de les persones que sol·licitin l’aval no podran superar el 68.500 euros anuals, en cas de declaració individual, o els 73.400 euros, en declaració conjunta.

A més, cal tenir en compte que, per poder accedir-hi, el preu de l’habitatge que s’hipoteca no pot superar el 270.000 euros i qui ho sol·liciti ha de demostrar una residència de mínim 5 anys a les Illes.

Arran de la reunió d’avui entre el Govern i les entitats bancàries, aquestes han assegurat que el programa d’avals públics de l’Ibavi contribuirà a l’assignació de més hipoteques a les illes. Tot i que encara no s’han calculat quants beneficiaris n’hi haurà, es preveu que el pla d’avals es posi en marxa el primer de gener del 2023.


Hi ha oferta d’habitatge a les Illes per manco de 270.000 €?

17/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris