X

La batlessa de Santanyí demana un “descans” davant la saturació del Caló des Moro

Maria Pons critica Demarcació de Costes per no prendr mesures i assegura que l'Ajuntament no posarà cap inconvenient a la manifestació de diumenge, però defensa el descans dels veïnats

10/06/2024

La batlessa de Santanyí demana un “descans” davant la saturació del Caló des Moro

Imatge d'arxiu del Caló des Moro.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha demanat un “descans” per al paratge natural del Caló des Moro i s’Almunia a causa del procés de saturació turística que viuen totes dues zones. El tema ha estat abordat aquest dilluns en el ple municipal, on la primera tinent de batle ha fet una crida: “Això que està patint tot el conjunt de s’Almunia és brutal; els veïnats pateixen la pressió de milers de persones que passen tots els dies per allí i aquest espai de bany també”. “Aviat no hi haurà Caló des Moro, els costos per al municipi són elevadíssims i no tenim competències”, ha lamentat Pons, que ha recordat que el consistori no té competències sobre la costa i ha criticat a Demarcació de Costes per no prendre mesures en aquest assumpte. A més, segons ha afirmat, l’organisme estatal, que traspassà part de les competències al Govern, “se n’ha rentat les mans i ens ha fet saber que no en vol saber res tot i ser-ne la responsable”.

Pons ha recalcat que no està en contra de la mobilització ciutadana impulsada des de les xarxes socials prevista per a aquest diumenge per a protestar per la pressió humana sobre el Caló des Moro i que l’Ajuntament no posarà cap inconvenient a aquesta. La preocupació del consistori i de la batlessa és que els veïns de s’Almunia i Cala Llombards estiguin “tranquils” i puguin viure en pau “tots els dies de l’any”.

Maria Pons: “Entenem la mobilització ciutadana, no li posarem cap impediment. Però el Caló des Moro necessita que li donin un descans”. / AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

La Policia Local de Santanyí, ha continuat Pons, té comprovat que, quan surt alguna notícia en la premsa, “es multiplica” l’afluència de gent, igual que ocorre amb les xarxes socials. “Si continuam així, aviat no hi haurà Caló de l’erosió que s’està provocant”, ha dit la batlessa santanyinera, que ha demanat un ús responsable per part dels ciutadans dels espais i entorns públics. “Com a municipi turístic, l’equip de govern és plenament conscient que la riquesa del terme prové dels visitants, però això no vol dir que en aquesta situació no s’hagi d’implicar a la ciutadania i a la resta d’institucions que hi tenen competència. La Demarcació de Costes, per tant, el Govern d’Espanya, és la responsable de la primera línia de mar en una zona rústica com és s’Almunia”. Tot i que, al juliol de 2023 es va fer efectiu el traspàs de part de les competències al Govern de les Illes.

En el ple, l’exposició de la batlessa sobre aquest tema no s’havia de sotmetre a votació, però segons una nota de premsa de l’Ajuntament, “la sensació és que tots els partits que formen la corporació han estat d’acord amb el que plantejava Maria Pons”.

10/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT