economia

La CAEB preveu una caiguda del PIB del 25% enguany

La patronal creu que la recuperació dependrà del control dels contagis i de la capacitat per captar els fons europeus


El tercer trimestre d’enguany s’ha accentuat la recessió econòmica a les Balears, segons l’informe de conjuntura econòmica publicat per la CAEB. La previsió de la patronal és que l’any tancarà amb un descens de l’economia del 25% el doble de la mitjana nacional.

De juliol a setembre, els mesos de més activitat en un any turístic normal, la pandèmia ha provocat a les illes una caiguda del PIB del 30%, segons l’informe de conjuntura. La previsió de la patronal empresarial és que el PIB caurà aquest 2020 un 25%, el doble de la mitjana nacional.

Per Illes, Mallorca i Menorca presenten un descens del 29%, mentre que a Eivissa i Formentera la baixada és encara més pronunciada: del 33%. Per la CAEB, la recuperació serà més lenta del previst. Millorar la incertesa actual el proper any, diu l’informe, dependrà del control dels contagis per iniciar la temporada turística i de la capacitat per captar doblers del fons europeu de recuperació.

Per sectors, la “no temporada” turística d’enguany va fer caure el PIB dels serveis un 33%, mentre que la construcció ha tengut un millor comportament amb una baixada més continguda a causa dels projectes pre-covid. La indústria, en canvi, ha continuat en caiguda de dos dígits malgrat disminuir les restriccions. La incertesa laboral i les males previsions de futur han fet que el consum continuï molt a la baixa en un 31% de caiguda. La inversió davalla un 17%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Acord tancat: puja 15 euros el salari mínim fins als 965 euros a partir de l’1 de setembre

En un comunicat conjunt, asseguren que el Govern espanyol i els sindicats es comprometen al compliment de l'objectiu de situar...

El trànsit de creuers a l’octubre superarà el d’abans de la pandèmia

El nombre d'escales progaramades a les Illes es dispara: en són 86, un 95% més que al setembre