X

La Catedral de Ciutadella acull una missa funeral en memòria de les víctimes de la Covid-19

A més d'aquest funeral, està previst que aquest diumenge les diòcesis de Mallorca, Menorca i Eivissa celebrin una altra missa conjunta a la Catedral de Palma

25/07/2020

La Catedral de Ciutadella acull una missa funeral en memòria de les víctimes de la Covid-19

Catedral de Ciutadella

La Catedral de Menorca, a Ciutadella, ha acollit aquest dissabte la celebració d’una missa funeral en memòria de les víctimes de la Covid-19.

L’homenatge ha consistit en una eucaristia presidida pel bisbe de la diòcesi, Francesc Conesa. Durant la cerimònia ha cantat la coral “Pueri Cantors”.

L’aforament del temple s’ha reduït a la meitat per poder complir amb les mesures sanitàries establertes per les autoritats competents i s’ha utilitzat la màscara en tot moment.

Entre les personalitats públiques que han acudit a la Catedral destaquen la vicepresidenta del Consell de Menorca, Maite Salord, el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern Balear, Marc Pons, així com responsables de tots els ajuntaments menorquins.

Menorca ha comptabilitzat 14 defuncions des de l’inici de la pandèmia. En el funeral, s’ha encès un ciri en honor a cada persona que ha perdut la vida a causa de la malaltia.

A més d’aquest funeral, està previst que aquest diumenge les diòcesis de Mallorca, Menorca i Eivissa celebrin una altra missa conjunta a la Catedral de Palma on està confirmada l’assistència d’un centenar de familiars de les víctimes de la COVID-19 a les illes, als qui se’ls ha reservat un lloc específic.

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, presidirà la missa amb l’assistència del bisbe de Menorca, Francesc Conesa, i l’administrador diocesà d’Eivissa, Vicente Ribas. També està prevista l’assistència de diferents autoritats locals, insulars i autonòmiques, representants polítics i militars, entre elles, la presidenta del Govern, Francina Armengol; el president del Parlament balear, Vicenç Thomàs; la delegada del Govern, Aina Calvo; l’alcalde de Palma, José Hila; el comandant general de Balears, Fernando García Blázquez; així com els presidents dels tres consells.

Les diòcesis han convidat també a totes aquelles persones, entitats o institucions que han estat a primera línia de batalla contra la pandèmia, com els representants de les forces de seguretat i sanitaris.

A l’altar, es representarà a les 224 víctimes mortals que hi ha hagut fins ara Balears, amb petits ciris encesos. 

25/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT