X

La central COVID de les Illes vigila 468 contactes de 128 casos actius de coronavirus

El 95% dels contactes no presenten símptomes però se'ls aïlla perquè sí poden contagiar

15/07/2020

La central COVID de les Illes vigila 468 contactes de 128 casos actius de coronavirus

Els 150 professionals sanitaris repartits entre els diferents centres de salut de les Illes i la central COVID ubicada al Molinar de Palma són els encarregats d’investigar amb qui ha tengut contacte una persona positiva per coronavirus per si s’ha pogut contagiar i evitar que infecti a altres persones. D’aquesta manera, se’ls demana quins són els seus contactes estrets, és a dir, les persones que han estat els darrers dies sense respectar els dos metres de distància de seguretat, més de 15 minuts i no duien protecció. D’aquesta manera, els familiars convivents sempre seran contactes estrets però l’equip de rastrejadors també vigila i ordena el confinament dels amics i els companys de feina amb els quals han tengut relació.

També investiguen els contactes estrets dels viatges, això és, els que s’han assegut a dos seients de distància en qualsevol direcció d’una persona que hagi donat positiu, a més de la tripulació que els ha atès. Totes elles hauran de fer una quarantena de 14 dies. Però què passa si una persona infectada va a comprar a un centre comercial? Totes les persones del centre comercial s’han de vigilar? Llúcia Moreno, membre de la central COVID de les Illes Balears, afirma “la persona que t’atén a caixa no està més de 15 minuts xerrant amb tu”. Diu que segurament no estarà a dos metres de distància i tampoc haurà contacte físic per la qual cosa i, en principi, no es comptabilitza ni vigila.

Actuament, aquest equip vigila i atén 128 casos positius amb 468 contactes estrets relacionats, però des de l’11 de maig han atès 1564 contactes. El 95% d’aquestes persones són asimptomàtiques. En el temps que s’ha enregistrat aquesta informació, la Central COVID ha comptablitzat 6 casos nous dels quals s’hauran de vigilar unes 30 persones més.

15/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT