D'aquesta jornada sorgirà el debat sobre la viabilitat de crear un òrgan assessor científic
Els científics han ocupat el lloc on estam avesats a veure els diputats. La jornada “Ciència al Parlament” ha reunit nombrosos investigadors amb el clam que el món polític i el món científic han d’anar de la mà per dirigir accions eficaces en favor de la ciència i contra el canvi climàtic. Entre els convidats, Emilia Aiello, investigadora Marie Curie a la Universitat Autònoma, membre de la Junta Directiva de la plataforma “Ciència en el Parlamento” i vocal d’investigació i programes. “La ciència té molt a dir, la mateixa ciutadania està reclamant la presa de decisions basades en la ciència”, ha dit Aiello.
En aquest sentit, el Doctor en Química per la Universitat Autònoma de Barcelona, Joan Grimalt, que els polítics han de passar a l’acció i ser conscients que, com més tard s’hi actuï, més complicat serà posar-hi remei.
D’aquesta jornada de ciència al Parlament, n’ha de sorgir el debat, entre els grups parlamentaris, sobre la necessitat o no de crear un òrgan perquè la cambra puguin tenir accés a un millor assessorament professional a l’hora de legislar en matèria científica. Una vintena de parlaments regionals i nacionals disposen ja d’un òrgan d’aquestes característiques. El director del Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic de la UIB, Damià Gomis, ha defensat la transferència de coneixement a la societat i a les institucions com a una eina fonamental”.
De moment, el Govern ja ha anunciat que es crearà una taula de recerca perquè ciència, política i ciutadania uneixin forces per millorar, ha apuntat el conseller Miquel Company, el futur de les noves generacions.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu