espanya

La Cimera del Clima cerca un acord ‘in extremis’

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha demanat als batles que, quan l'any que ve, contractin l'electricitat, aquesta sigui 100% elèctrica

La+Cimera+del+Clima+cerca+un+acord+%26%238216%3Bin+extremis%27

EFE/Chema Moya


Els gairebé 200 països assistents a la Cimera del Clima encara no han arribat a un acord clar. Està convocada una reunió que està previst que comenci aquest divendres a les 23.00h. Els organitzadors de la COP25 diuen que no donaràn per finalitzada la reunió fins que s’arribi a un acord. En canvi, la darrera Cimera Europea de l’any sí que ha aconseguit fixar el compromís d’arribar a la neutralitat climàtica l’any 2050. Tot i això, Polònia, molt dependent del carbó, no s’ha afegit a l’acord.

A Madrid, durant la prevista com a darrera jornada de la COP25, hi ha participat el batle de Palma, José Hila. Ho ha fet en una taula rodona centrada en les “Polítiques econòmiques dels Governs Locals enfront del canvi climàtic”. Hila ha explicat les principals actuacions sostenibles que es duen a terme a Ciutat.

En la mateixa trobada el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero, ha explicat la importància que tenen els Governs Municipals quant a les accions compromeses amb el medi ambient. I ha aprofitat per demanar als batles que, quan l’any que ve, contractin l’electricitat, aquesta sigui 100% elèctrica.

Encapçalant els representants balears, ha participat en la Cimera el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes. Qui ha explicat com s’afronten els reptes contra el canvi climàtic des d’unes illes on el principal motor econòmic és el turisme.

Tot això, en una jornada més marcada per les protestes ciutadanes i per part d’organitzacions mediambientals.


Greta Thumberg protagonista de la vuitena jornada de la cimera del clima de Madrid
Inaugurada la Cimera pel Clima amb presència balear
Madrid acull una Cimera pel Clima plena de reptes

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Interior estableix una línia d’ajudes directes per als afectats per la borrasca Gloria

Aquestes ajudes no necessitaran la declaració prèvia de "Zona afectada Greument per una Emergència de Protecció Civil"

La JEC sanciona Pedro Sánchez amb 500 euros, i Celaá amb 2.200

L'organisme arbitral considera que van vulnerar els principis de neutralitat dels poders públics

Ascendeixen a 13 el morts per mor la borrasca Glòria

Els danys materials són, encara, incalculables