espanya

La Cimera del Clima cerca un acord ‘in extremis’

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha demanat als batles que, quan l'any que ve, contractin l'electricitat, aquesta sigui 100% elèctrica

La+Cimera+del+Clima+cerca+un+acord+%26%238216%3Bin+extremis%27

EFE/Chema Moya


Els gairebé 200 països assistents a la Cimera del Clima encara no han arribat a un acord clar. Està convocada una reunió que està previst que comenci aquest divendres a les 23.00h. Els organitzadors de la COP25 diuen que no donaràn per finalitzada la reunió fins que s’arribi a un acord. En canvi, la darrera Cimera Europea de l’any sí que ha aconseguit fixar el compromís d’arribar a la neutralitat climàtica l’any 2050. Tot i això, Polònia, molt dependent del carbó, no s’ha afegit a l’acord.

A Madrid, durant la prevista com a darrera jornada de la COP25, hi ha participat el batle de Palma, José Hila. Ho ha fet en una taula rodona centrada en les “Polítiques econòmiques dels Governs Locals enfront del canvi climàtic”. Hila ha explicat les principals actuacions sostenibles que es duen a terme a Ciutat.

En la mateixa trobada el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero, ha explicat la importància que tenen els Governs Municipals quant a les accions compromeses amb el medi ambient. I ha aprofitat per demanar als batles que, quan l’any que ve, contractin l’electricitat, aquesta sigui 100% elèctrica.

Encapçalant els representants balears, ha participat en la Cimera el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes. Qui ha explicat com s’afronten els reptes contra el canvi climàtic des d’unes illes on el principal motor econòmic és el turisme.

Tot això, en una jornada més marcada per les protestes ciutadanes i per part d’organitzacions mediambientals.


Greta Thumberg protagonista de la vuitena jornada de la cimera del clima de Madrid
Inaugurada la Cimera pel Clima amb presència balear
Madrid acull una Cimera pel Clima plena de reptes

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Policia Nacional ha detingut a Huelva un dels fugitius més cercats d’Europa

Va escapar de les autoritats de Luxemburg el 1999, quan tenia 18 anys

En llibertat el magistrat del Tribunal Constitucional

Va ser detinut aquest dilluns per un pressumpte cas de violència de gènere

Imputat el secretari de Comunicació i responsable de les campanyes de Podem

El magistrat del Tribunal Constitucional Fernando Valdés ha estat detingut per un presumpte delicte de violència de gènere

Catalunya confirma el descens de contagis amb 830 nous casos

759 són positius detectats per PCR en les darreres 24 hores