espanya

La Cimera del Clima cerca un acord ‘in extremis’

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha demanat als batles que, quan l'any que ve, contractin l'electricitat, aquesta sigui 100% elèctrica

La+Cimera+del+Clima+cerca+un+acord+%26%238216%3Bin+extremis%27

EFE/Chema Moya


Els gairebé 200 països assistents a la Cimera del Clima encara no han arribat a un acord clar. Està convocada una reunió que està previst que comenci aquest divendres a les 23.00h. Els organitzadors de la COP25 diuen que no donaràn per finalitzada la reunió fins que s’arribi a un acord. En canvi, la darrera Cimera Europea de l’any sí que ha aconseguit fixar el compromís d’arribar a la neutralitat climàtica l’any 2050. Tot i això, Polònia, molt dependent del carbó, no s’ha afegit a l’acord.

A Madrid, durant la prevista com a darrera jornada de la COP25, hi ha participat el batle de Palma, José Hila. Ho ha fet en una taula rodona centrada en les “Polítiques econòmiques dels Governs Locals enfront del canvi climàtic”. Hila ha explicat les principals actuacions sostenibles que es duen a terme a Ciutat.

En la mateixa trobada el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero, ha explicat la importància que tenen els Governs Municipals quant a les accions compromeses amb el medi ambient. I ha aprofitat per demanar als batles que, quan l’any que ve, contractin l’electricitat, aquesta sigui 100% elèctrica.

Encapçalant els representants balears, ha participat en la Cimera el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes. Qui ha explicat com s’afronten els reptes contra el canvi climàtic des d’unes illes on el principal motor econòmic és el turisme.

Tot això, en una jornada més marcada per les protestes ciutadanes i per part d’organitzacions mediambientals.


Greta Thumberg protagonista de la vuitena jornada de la cimera del clima de Madrid
Inaugurada la Cimera pel Clima amb presència balear
Madrid acull una Cimera pel Clima plena de reptes

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Concentracions a València contra la llei plurilingüe

Consideren que discrimina les famílies que volen optar per l'ensenyament en castellà com a llengua vehicular

Continua la investigació per esbrinar què va fer perdre el control a l’autobús d’Estella

Una nina de 8 anys i un nin de 5 que han mort en aquest tràgic accident

El Govern central es manté ferm en la decisió de paralitzar el control parental a Múrcia

Aquest control dona la possibilitat als pares de vetar els seus fills menors l'accés a activitats complementàries a l'escola sobre...

Dos menors moren quan un autobús perd el control i envesteix el cotxe en què viatjaven a Estella

Segons han explicat els passatgers, abans de la col·lisió el conductor va cridar que "no tenia frens"