espanya

La Cimera del Clima continua sense acord

Les negociacions per acordar una declaració conjunta continuen encara bloquejades

La+Cimera+del+Clima+continua+sense+acord

La Cimera del Clima continua sense acord, un dia després del seu hipotètic final.

Els principis de San José

Un grup de disset països liderats per Costa Rica s’han unit durant les negociacions climàtiques que continuen celebrant-se a Madrid, durant la XXV Conferència de Parts de la Convenció de Canvi Climàtic (COP24) de l’ONU, per reclamar que s’incorporin els anomenats ‘Principis de San José per a l’Alta Integritat dels Mercats Internacionals de Carboni’ amb l’objectiu de crear un mecanisme “just i sòlid”.

Aquesta matinada han emès un comunicat en el qual subscrivien aquesta necessitat deu països: Costa Rica, Suïssa, Belize, Colòmbia, Paraguai, el Perú, Illes Marshall, Vanuatu, Luxemburg i Illes Cook. Poc després de les 11.00 hores del matí del dissabte, s’han unit a aquest grup Alemanya, Suècia, Dinamarca, Àustria, Granada, Estònia i Nova Zelanda.

Els principis de San José són un plec d’onze condicions que van des d’assegurar la integritat ambiental fins a evitar la doble comptabilitat, evitar el traspàs de crèdits anteriors a 2020 al nou sistema, bloquejar tecnologies incompatibles amb la reducció d’emissions o garantir finançament per als països en desenvolupament.

Aquest grup de països convida a la resta i a les entitats multinacionals i subnacionals i institucions multinacionals a unir-se per posar en marxa tots els principis anteriors i “donar suport a la major ambició i integritat ambiental possible”.

Continuen les negociacions

Les negociacions climàtiques es prolonguen durant el matí d’aquest dissabte i han continuat durant tota la nit i fins i tot s’han intensificat de matinada quan el Japó i la UE han intentat aconseguir una solució en relació a uns crèdits especials de CO2 que manté el país nipó.

Altres països com el Brasil, estan bloquejant els acords perquè volen traslladar al nou sistema de mercats de carboni els seus crèdits anteriors, fet al que s’oposa la UE, i també aquests països, tal com recullen els Principis de San José.

La Cimera del Clima cerca un acord ‘in extremis’
Els líders de la UE es fixen el compromís de neutralitat climàtica l’any 2050

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

El Govern central es manté ferm en la decisió de paralitzar el control parental a Múrcia

Aquest control dona la possibilitat als pares de vetar els seus fills menors l'accés a activitats complementàries a l'escola sobre...

Dos menors moren quan un autobús perd el control i envesteix el cotxe en què viatjaven a Estella

Segons han explicat els passatgers, abans de la col·lisió el conductor va cridar que "no tenia frens"

El govern de Sánchez requereix a l’executiu murcià que retiri el “pin parental”

Dona la possibilitat als pares a vetar als menors l'accés a activitats sobre violència de gènere

El govern requereix al Govern de Múrcia perquè es retiri el pin parental

Primer Consell de Ministres amb la nova portaveu del Govern, María Jesús Montero