X

La Comissió de Medi Ambient aprovarà a finals d’abril el darrer tràmit per donar llum verda al Pla General d’Eivissa

A causa del retard, l'Ajuntament d'Eivissa havia anunciat l'impuls de tres modificacions puntuals per reformar el Mercat Nou, ordenar sòl industrial i blindar ses Feixes

31/03/2023

La Comissió de Medi Ambient aprovarà a finals d’abril el darrer tràmit per donar llum verda al Pla General d’Eivissa

La Comissió de Medi Ambient té previst aprovar a finals d’abril la modificació de la Declaració d’Impacte Ambiental del nou Pla General d’Eivissa. A causa del retard de la tramitació, l’Ajuntament havia anunciat l’impuls de tres modificacions puntuals per desbloquejar la reforma del Mercat Nou, per ordenar sòl industrial i una tercera per assegurar la protecció de ses Feixes.

La tramitació del Pla General d’Eivissa fa anys que està aturada a Medi Ambient. Per això, en les darreres hores l’Ajuntament d’Eivissa havia anunciat l’impuls de tres modificacions puntuals del pla, per poder reformar el Mercat Nou, per blindar ses Feixes des Prat de Vila i per ordenar sòl industrial. En el cas del Mercat Nou, a més s’ha decidit canviar de lloc el mercat provisional, que en principi anava a les pistes de sa Bodega i que, finalment, s’ubicarà als antics Jutjats, que s’enderrocaran l’any que ve. L’argumentació per impulsar aquests tràmits, que tardaran un any, és que la ciutat no podia esperar més. Hores després d’aquest anunci, el Govern ha assegurat aquest divendres que la Comissió de Medi Ambient té previst aprovar a finals d’abril la modificació de la Declaració d’Impacte Ambiental del Pla General d’Eivissa, el tràmit que tant temps feia que esperava l’Ajuntament i que permetrà que el Consell d’Eivissa aprovi el pla definitivament. Fonts de Medi Ambient asseguren que el Consistori de Vila sabia des de juny que havia d’enviar la documentació, però no ho va fer fins al febrer. Diuen que si ho haguessin fet de seguida, podria estar aprovat des de novembre.

31/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris