Més de 350 ciutat europees s'afegeixen a aquesta inciativa amb la qual es pretén acostar la tasca dels científics a la ciutadania
Resoldre problemes reals mitjançant la investigació científica. Amb l’objectiu d’acostar aquesta idea a la ciutadania, s’ha instal·lat a l’Estació Intermodal de Palma una mostra amb una vintena de panells informatius sobre diversos projectes científics que es desenvolupen en col·laboració de la UIB. És només una de les moltíssimes accions que s’han preparat per celebrar la Nit de la Recerca, una jornada a la qual s’adhereixen prop de 370 ciutats europees i que arriba també a cada una de les Illes del nostre arxipèlag. Tot, per donar visibilitat a la tasca que desenvolupa la comunitat científica i que tant ha posat en relleu la pandèmia de la COVID 19. Aquesta visibilitazió, diu Víctor Homar, Vicerrector de Política Científica i Investigació de la UIB, esdevé clau tan per a l’atracció dels joves cap a la ciència com per augmentar la massa crítica de la nostra societat.
Visitar a la Llotja de Palma, el vaixell de l’oceanogràfic del Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears, participar en una gimcana pel museu i la necròpolis del Puig des Molins, a Eivissa o conèixer els resultats dels programes de seguiment científic de l’Estació d’Investigació Jaume Ferrer, a La Mola, Menorca. Tota l’oferta d’activitats per aquesta Nit de la Recerca la trobareu al web www.nitdelsinvestigadors.cat.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu