X

La comunitat educativa convocada al Consolat deixa plantat el Govern

Han decidit no entrar de moment a la trobada, després de saber-se l'acord del PP i Vox sobre l'elecció de llengua a l'escola per desbloquejar el sostre de despesa

03/11/2023

La comunitat educativa convocada al Consolat deixa plantat el Govern

Foto: Isaac Buj / Europa Press

Les 35 entitats de la comunitat educativa convocades avui al Consolat per reunir-se amb la presidenta del Govern, Marga Prohens, i el conseller d’Educació i Universitat, Antoni Vera, els han deixat plantats. Han decidit no entrar de moment a la trobada, després de saber-se l’acord del PP i Vox sobre l’elecció de llengua a l’escola per desbloquejar el sostre de despesa. Segons han afirmat, “hi ha un acord ocult entre un grupuscle d’entitats que no representen la comunitat educativa” i han explicat que “no hi ha cap conflicte lingüístic” a les escoles.

Llegeix l’acord del PP-Vox sobre l’elecció de llengua a l’escola

El pacte entre el PP i Vox sobre l’elecció de la llengua a l’escola està tancat, ja que el Govern ha sol·licitat al Parlament celebrar un ple per debatre el límit de despesa. El conseller d’Educació, Antoni Vera, ha comparegut al Consolat per explicar els principals punts de l’acord i de la manera com s’implementarà aquest nou model lingüístic. El Govern posarà en marxa “un pla pilot voluntari” per als centres “per a oferir als pares o tutors legals l’elecció de la primera llengua d’ensenyament en les matèries no lingüístiques” a partir del curs que ve.

Llegeix el registre d’entrada del sostre de despesa al Parlament

 

Des del Govern, el també portaveu de l’Executiu, Antoni Costa, ha explicat que l’acord “és bastant equilibrat”. “La voluntarietat -de l’elecció de llengua- per nosaltres és molt rellevant. No sé exactament en què poden estar en contra alguns. No sé quins són els arguments que utilitzen alguns per oposar-se frontalment en aquest acord”.

Notícies relacionades >

03/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris