societat

La comunitat xinesa de Palma denuncia casos de xenofòbia arran del coronavirus

Demanen que no es creï alarma ni desinformació

La+comunitat+xinesa+de+Palma+denuncia+casos+de+xenof%C3%B2bia+arran+del+coronavirus

Al barri de Pere Garau de Palma gairebé tot està a punt per celebrar l’arribada de l’any de la Rata. Unes festes amb motiu de l’any nou xinès que enguany s’han vist marcades per l’aparició del Coronavirus. Des de la comunitat xinesa a les Balears, que supera les 10.000 persones, denuncien la xenofòbia que pateixen ara especialment els més petits a les escoles.

Fang-Ji, el President de l’Associació Xinesa de les Balears, assegura que estan “preocupats per la situació dels ciutadans xinesos a Palma. La gent que diu que el virus és xinès. Els nins xinesos que van al col·legi i els pares dels seus companys els diuen que no juguin amb ells perquè són xinesos, perquè estan passant aquest virus. És molt intolerant. Això és el que més mal fa perquè afecta els nins d’aquí. No en tenen culpa. No saben què passa al nostre país d’origen”.

Demanen que no es creï alarma ni desinformació. Conviden tothom a compartir amb ells la celebració que faran demà des de les deu del matí fins a les 8 del vespre.

“Estam sans, tant com ells, com els ciutadans d’aquí”, diu Fang-Ji, “i per aquest motiu tan important, hem volgut que continuïn les festes per l’any nou xinès a la plaça. Per mostrar que estam bé, que seguim a la festa”.

Una festa on hi haurà, a més del Gran Dragó Pep, una mostra de gastronomia, una exposició fotogràfica sobre la cultura xinesa i actuacions de música tradicional del gegant asiàtic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

900 112 003: telèfon d’atenció psicològica en temps de confinament pel Covid-19

És una iniciativa del Govern i del Col.legi de Psicòlegs per atendre les persones que necessiten qualque tipus de suport...

Les associacions de consumidors asseguren que es pot demanar el retorn de les quotes de gimnasos i acadèmies

Els empresaris pensen que la fi del confinament no significarà la recuperació, perquè els serveis que ofereixen no són bàsics

Panades a domicili durant el confinament

Els forns s'adapten així a la nova situació

Més de 600 actes administratives per desobediència a les Illes

La majoria s'han aixecat aquests dies a gent que es trobava a la via pública sense cap classe de justificació