societat

La comunitat xinesa de Palma denuncia casos de xenofòbia arran del coronavirus

Demanen que no es creï alarma ni desinformació

La+comunitat+xinesa+de+Palma+denuncia+casos+de+xenof%C3%B2bia+arran+del+coronavirus

Al barri de Pere Garau de Palma gairebé tot està a punt per celebrar l’arribada de l’any de la Rata. Unes festes amb motiu de l’any nou xinès que enguany s’han vist marcades per l’aparició del Coronavirus. Des de la comunitat xinesa a les Balears, que supera les 10.000 persones, denuncien la xenofòbia que pateixen ara especialment els més petits a les escoles.

Fang-Ji, el President de l’Associació Xinesa de les Balears, assegura que estan “preocupats per la situació dels ciutadans xinesos a Palma. La gent que diu que el virus és xinès. Els nins xinesos que van al col·legi i els pares dels seus companys els diuen que no juguin amb ells perquè són xinesos, perquè estan passant aquest virus. És molt intolerant. Això és el que més mal fa perquè afecta els nins d’aquí. No en tenen culpa. No saben què passa al nostre país d’origen”.

Demanen que no es creï alarma ni desinformació. Conviden tothom a compartir amb ells la celebració que faran demà des de les deu del matí fins a les 8 del vespre.

“Estam sans, tant com ells, com els ciutadans d’aquí”, diu Fang-Ji, “i per aquest motiu tan important, hem volgut que continuïn les festes per l’any nou xinès a la plaça. Per mostrar que estam bé, que seguim a la festa”.

Una festa on hi haurà, a més del Gran Dragó Pep, una mostra de gastronomia, una exposició fotogràfica sobre la cultura xinesa i actuacions de música tradicional del gegant asiàtic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Consell anticipa 15 dies la posada en marxa del servei d’autobús per arribar al far de Favàritx

Fins el primer de juliol, però, es permetrà anar-hi també en vehicle particular

El Govern demana responsabilitat a organitzadors musicals i assistents per evitar imatges com les de la plaça de Toros de Palma

La consellera de Salut assegura que "la situació de les Illes és bona, però pot empitjorar moltíssim en qüestió d'una...

Formentera podria ser la primera illa en vacunar els joves de 16 a 30 anys

La consellera, Patrícia Gómez, ha suggerit que a la pitiüsa menor es podria realitzar en les pròximes setmanes una campanya...

Metalls pesants tòxics al cos de les tortugues marines

La principal causa de mort són les xarxes 'fantasma'