SOCIETAT

La conselleria d’Afers Socials acomiada 5 educadors del govern per “conductes sexuals inapropiades”

En un cas un educador va assetjar constantment via Whatsapp a una menor


L’any 2015, la Conselleria d’Afers Socials ja va detectar casos de menors que afirmaven haver format part de xarxes d’explotació sexual. Una situació que va provocar que des de tots els organismes competents es creàs un Protocol d’Actuació en Casos d’Abús Sexual Infantil i Explotació Sexual a les Illes Balears. Un protocol que la consellera, Fina Santiago, ha defensat, tot i que ha recordat la necessitat de posar el focus en el adults que abusen de menors.

Santiago també ha confirmat que des del 2016, el seu departament ha acomiadat cinc educadors per conductes sexuals inapropiades. Són quatre dones i un home. D’aquests, quatre casos s’han remès a la Fiscalia de Menors. Dues de les conductes sexuals varen ser classificades com a molt greus: “una d’elles era un assetjament sexual i l’altre, una exhibició amb tocaments”, ha informat la consellera.

Santiago ha defensat l’actuació de la seva Conselleria i ha afirmat que des de llavors s’ha reforçat la coordinació amb els directors des Pinaret, es Mussol i son Fusteret, s’han fet més hores de formació al seu personal i s’han fet canvis de torn als treballadors.

Pel que fa a les contractacions, es fan després de presentar un certificat d’antecedents penals net. Santiago, però, considera que s’hauria de contractar gent més adulta i lamenta que l’Administració no ho pugui fer, perquè cauria en la discriminació per raó d’edat.


 més info La Fiscalia obre diligències pels menors tutelats per l’IMAS víctimes d’explotació sexual
 més info Descarten una xarxa d’explotació sexual de menors a Mallorca

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |