societat

La conselleria d’Afers Socials acomiada 5 educadors del govern per “conductes sexuals inapropiades”

En un cas un educador va assetjar constantment via Whatsapp a una menor

La+conselleria+d%27Afers+Socials+acomiada+5+educadors+del+govern+per+%26%238220%3Bconductes+sexuals+inapropiades%26%238221%3B

L’any 2015, la Conselleria d’Afers Socials ja va detectar casos de menors que afirmaven haver format part de xarxes d’explotació sexual. Una situació que va provocar que des de tots els organismes competents es creàs un Protocol d’Actuació en Casos d’Abús Sexual Infantil i Explotació Sexual a les Illes Balears. Un protocol que la consellera, Fina Santiago, ha defensat, tot i que ha recordat la necessitat de posar el focus en el adults que abusen de menors.

Santiago també ha confirmat que des del 2016, el seu departament ha acomiadat cinc educadors per conductes sexuals inapropiades. Són quatre dones i un home. D’aquests, quatre casos s’han remès a la Fiscalia de Menors. Dues de les conductes sexuals varen ser classificades com a molt greus: “una d’elles era un assetjament sexual i l’altre, una exhibició amb tocaments”, ha informat la consellera.

Santiago ha defensat l’actuació de la seva Conselleria i ha afirmat que des de llavors s’ha reforçat la coordinació amb els directors des Pinaret, es Mussol i son Fusteret, s’han fet més hores de formació al seu personal i s’han fet canvis de torn als treballadors.

Pel que fa a les contractacions, es fan després de presentar un certificat d’antecedents penals net. Santiago, però, considera que s’hauria de contractar gent més adulta i lamenta que l’Administració no ho pugui fer, perquè cauria en la discriminació per raó d’edat.


La Fiscalia obre diligències pels menors tutelats per l’IMAS víctimes d’explotació sexual
Descarten una xarxa d’explotació sexual de menors a Mallorca

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Exèrcit desinfecta la base de radiopatrulles de la Policia i un centre de dia a Palma

Demà desinfectaran un centre de dia de Costitx i les estacions marítimes del port de Palma

Coronavirus a les Illes: la majoria dels contagiats té més de 40 anys

Un terç dels morts per Covid-19 tenia entre 80 i 89 anys

Mor una segona resident al geriàtric des Mercadal

És la cinquena mort a Menorca, que suma tres positius al geriàtric de Ciutadella