X

La Contracimera Social qüestiona el turisme amb l’etiqueta de “sostenible”

El Fòrum de la Societat Civil ha escrit una carta adreçada als ministres europeus que participaran a la cimra de turisme de la Unió que se celebrarà a Palma la setmana que ve 

27/10/2023

La Contracimera Social qüestiona el turisme amb l’etiqueta de “sostenible”

El Fòrum de la Societat Civil ha escrit una carta adreçada als ministres europeus que participaran en la cimera de turisme de la Unió que se celebrarà a Palma la setmana que ve. Amb ella reclamen reduir el volum de turistes i encetar el camí que serveixi per arribar a un pacte civil entre residents i empresaris del sector turístic. Són algunes de les passes que farà la contracimera social de turisme que finalitzarà amb una manifestació a la plaça de la Porta de Santa Catalina de Palma.

El transport és un dels factors que determinen el turisme a les Illes. L’ampliació de l’aeroport i el port de Palma i l’obertura de noves connexions aèries directes amb Nova York, Toronto, Miami o Reykjavík incrementen el nombre de visitants a les Balears. Això també està provocant un interès creixent en la inversió immobiliària per part d’aquests països.

Segons Jaume Garau, portaveu del Fòrum de la Societat Civil, aquest fet agreuja els problemes dels residents per accedir a un habitatge digne.

De tot això s’ha parlat avui a la xerrada de transport i turisme que s’ha celebrat a Palma en el marc de la contracimera social del turisme, que conclourà demà amb més ponències i un dinar popular.

El Fòrum de la Societat Civil, impulsora d’aquestes jornades, reclama una indústria turística que contempli el decreixement i una sostenibilitat real, que no sigui, segons diuen, una operació de maquillatge.

El Fòrum ha enviat una carta als ministres de Turisme europeus que acudiran a la cimera del pròxim dimarts. Proposen algunes actuacions que, segons el seu parer, ajudarien a desenvolupar un model de turisme que garanteixi el benestar social de la població resident.

Notícies relacionades >

27/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris