X

La convocatòria de vagues al sector aeri complica els desplaçaments per Nadal

Les mobilitzacions arribaran fins al 7 de gener i estan convocades pels tripulants de cabina de Ryanair i Vueling, a més dels pilots d'Air Nostrum

20/12/2022

La convocatòria de vagues al sector aeri complica els desplaçaments per Nadal

La convocatòria de vagues al sector aeri complica els desplaçaments per Nadal. Les aturades afecten els tripulants de cabina de Ryanair i Vueling, i als pilots d’Air Nostrum, on el sindicat de pilots Sepla ha convocat vagues els dies 22, 23, 26, 27, 29 i 30 de desembre, i també 2 i 3 de gener per reclamar l’actualització de l’IPC en la negociació del nou conveni col·lectiu.

A Ryanair es manté la que es va iniciar fa mesos pels sindicats USO i Sitcpla, que preveu aturades de tripulants de cabina fins al 7 de gener; i Vueling ha cancel·lat de manera preventiva tots els vols fins al 6 de gener, perquè considera que podrien veure’s afectats per la vaga convocada pel sindicat Stavla, majoritari en el col·lectiu de tripulants de cabina de passatgers.

Tot i que aquestes convocatòries són d’àmbit nacional i no corresponen al marc d’actuació de les Illes, el Govern balear ha instat les direccions de les tres aerolínies a tractar d’evitar les aturades i les molèsties als viatgers. El portaveu de l’Executiu autonòmic, Iago Negueruela, ha demanat que es respecti la llibertat sindical.

Amb aquest escenari, les agències de viatges fan una crida la tranquil·litat. De fet, el seu president, Xisco Mulet, confia que els problemes siguin mínims. “No ens hem de preocupar tant. Els serveis mínims a les Illes Balears estan al voltant d’un 90%, pràcticament gairebé tots el vols surten“, ha dit Mulet en una entrevista a Els Dematins. A més, explica, les vagues ja estaven previstes, la qual cosa ha facilitat que es pogués recol·locar en altres vols els passatgers afectats.

Aviba també llança dos consells a les persones que hagin de volar aquests dies. Per una banda, que reconfirmin amb la seva companyia aèria o amb la seva agència de viatges els horaris dels vols. Per altra, que arribin amb temps a l’aeroport, amb almanco dues hores d’antelació. D’aquesta manera, afegeix l’Associació d’Agències de Viatges de les Illes, hi ha marge de temps per si hi hagués alguna incidència.

20/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris