X

La cooperativa de Sineu estrena un servei per porgar el gra ecològic i de varietats locals

Camp Mallorquí i l'Associació de Varietats Locals han impulsat el projecte

03/07/2023

La cooperativa de Sineu estrena un servei per porgar el gra ecològic i de varietats locals

Coincidint amb la campanya del cereal, avui matí s’ha posat en marxa a la cooperativa de Sineu un servei nou de porgat específic per als cereals ecològics i de varietats locals. La cooperativa Camp Mallorquí, en col·laboració amb l’Associació de Varietats Locals, l’ha posat a l’abast de tots els productors amb l’objectiu de conservar la puresa del gra i evitar que es mescli amb altres espècies.

A partir d’ara, els productors de cereals ecològics i de varietats locals podran porgar el seu gra amb la garantia que no es mescla amb altres varietats. El servei s’ha començat a oferir avui a la cooperativa de Sineu i es compaginarà amb el porgat del gra convencional.

Llorenç Bertos, encarregat de la cooperativa Camp Mallorquí a Sineu, ha explicat que la maquinària s’ha posat a punt per garantir que no hi haurà cap interferència entre els diferents tipus de gra. Abans de passar per la porgadora, els responsables de la cooperativa controlen el grau d’humitat i que no hi hagi cap malaltia o fong. Això és una garantia pels pagesos que estogen aquest gra com a llavor per l’any que ve.

Aquests dies la comarca del Pla es troba en plena campanya de recol·lecció del cereal. Es preveu una collita desigual, per la manca de pluja durant la primavera, i hi ha molta preocupació pel preu, ja que a la Península la campanya està essent molt bona i n’hi haurà un excedent.

03/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT