24

La Copa del Rei Juvenil és del Mallorca

El conjunt que entrena Carlos Muñoz s'ha imposat a l'Espanyol a la tanda de penals; és la primera Copa de la història per a l'equip juvenil vermell

10/03/2024

El Mallorca ja té la seva primera Copa del Rei de la temporada. L’equip encarregat d’aconseguir-ho ha estat el juvenil, que s’ha imposat a la gran final del Carlos Tartiere a l’Espanyol. Després d’acabar amb 0-0 tant els 90 minuts com la pròrroga, el partit s’ha decidit a la tanda de penals.

Ha estat el Mallorca qui més ho ha cercat durant tot el partit. De fet, ja al minut 11 s’hauria pogut avançar en el marcador amb una doble acció. Primer, avisa des de la dreta l’internacional Carles Sogorb i rebutja bé Llorenç. Just després, a la treta del córner, nova oportunitat per als vermells: Llorenç torna a actuar després del remat de cap de Samu Guzmán. La primera intervenció del porter mallorquinista Joan Pol ha estat al minut 40 sense gaire perill i també ho ha intentat Lluc abans del descans.

Només arrancar la segona meitat l’Espanyol ha reclamant penal per una acció entre Joan Pol i Riverés, però l’àrbitre ha acabat assenyalant falta de l’atacant. Woiski, l’heroi de la semifinal, també ha pogut avançar el Mallorca al 73. La seva bona acció dins l’àrea obliga a la intervenció prodigiosa de Llorenç Serred. Mà forta del porter de l’Espanyol, que ja ha estat convocat pel primer equip, per evitar el 0-1 mallorquinista.

Tot i el domini vermell, l’oportunitat més clara en els 90 minuts seria per a l’Espanyol. Leo Salazar no és capaç de definir davant la sortida de Joan Pol i la ràpida reacció de Gabi Rodríguez. Seria un avís del que passaria a la pròrroga, amb un conjunt perico més fort en el temps extra. Al cap de cinc minuts, Hugo Torondel està a punt de confirmar-ho. Xut llunyà del migcampista, Joan Pol no hi pot arribar, però respira alleujat en sentir com la pilota pica al pal. També fregant el travesser ha acabat una acció d’Oriol Pallàs, ja a la segona meitat del temps extra.

Però el partit se’n va als penals. I allà, Joan Pol li arrabassarà el protagonisme a Llorenç. Els jugadors del Mallorca van marcant… Alarcón, Bruno, Nico, Samu Guzmán… i José Ángel, de l’Espanyol, l’envia al travesser. En el definitiu, Joan Pol atura el xut de Sciacca, i dona al Mallorca la seva primera Copa del Rei juvenil de la història.