societat

La crisi sanitària fa créixer l’interès pels estudis agraris de la formació professional

La Conselleria d'Educació té obert el termini d'admissió a tots els cicles fins dia 7 de setembre

La+crisi+sanit%C3%A0ria+fa+cr%C3%A9ixer+l%27inter%C3%A8s+pels+estudis+agraris+de+la+formaci%C3%B3+professional

La Covid-19 ha fet augmentar el consum dels productes agroalimentaris de quilòmetre zero, i a la vegada ha fet crèixer l’interès per la producció d’aliments de proximitat. El termini per inscriure’s als estudis de formació professional de la família agrària s’allarga fins dis 7 de setembre. La Conselleria d’Educació ofereix cicles de grau mitjà i de grau superior d’aquesta especialitat, i els responsables dels centres que els imparteixen, a Mallorca, Menorca i Eivissa, asseguren que ja han rebut moltes de peticions d’informació sobre les característiques dels estudis.

Pau Cladera és un jove de Pollença que fa poc que es va graduar al centre integrat de formació professional Joan Taix de sa Pobla. Ara fa feina com a tècnic de laboratori d’un portal exportador de patates d’aquest mateix poble. “A mi sempre m’havia agradat culejar la maquinària, però els estudis del Joan Taix m’han donat una bona base per fer la feina que ara faig”, explica Pau. “Per dedicar-se a aquesta feina, sempre és millor tenir estudis. Això et dona més recursos i capacitats”, diu el pollencí.

Tot i que Pau Estrany ve de família pagesa, aquest jove inquer també s’ha volgut formar al Joan Taix, i aquest curs s’ha graduat a aquest centre. “Jo ja feia feina a una explotació ramadera a Inca, que té 900 ovelles, i abans de començar a estudiar el cicle jo ja sabia exsecallar arbres, però al Joan Taix he après moltes de coses més. Continuaré fent la mateixa feina que feia, però ara tendré estudis”, comenta aquest jove d’Inca.

MANTENIMENT DE JARDINS

Els estudis de la família agrària no només estan orientats a la producció d’aliments, sinó també a la gestió de jardins i zones verdes. Aquesta és la matèria en què es va especialitzar Vicenç Balle. “A mi no m’agrada estar sempre al mateix lloc. M’agrada moure’m, i per això vaig triar cuidar-me del manteniment de jardins”, comenta aquest jove pobler que es cuida de la gestió de jardins de xalets de la zona nord de Mallorca. “Primer vaig fer feina en una empresa de jardineria, però enguany ja faig feina per jo tot sol”, explica Vicenç. Sobre la crisi sanitària i la manca de lloguer vacacional, Vicenç diu que “la feina als jardins ha arribat tard, però ha arribat un moment en què els propietaris de xalets s’han temut que no poden de deixar de fer el manteniment, i la feina s’ha acumulat i m’ha venguda tota en un pic”.

“Una de les coses que més m’agraden és enfilar-me a les soques de les palmeres, per llevar-los les fulles seques. Això és una feina que es fa amb uns aparells especials. Vaig aprendre d’enfilar-me a les palmeres al Joan Taix. Quan ets alt de tot d’una palmera de per aquesta zona, veus les badies d’Alcúdia i de Pollença. És una sensació molt guapa. No sents res, tot és tranqui·litat”.

El termini d’incripció a la formació professional està disponible en línia: http://www.caib.es/sites/fp/ca/admissia_curs_2020-2021/ . El curs començarà dia 29 de setembre. El cicle superior de la família agrària també dona accés a estudis universitaris en enginyeria agrària.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els usuaris de les residències de Menorca podran sortir dels centres i rebre visites de familiars

El Govern flexibilitza les mesures davant els 'nombres' de Menorca: només 18 casos per cada 100.000 habitants

El Consell de Menorca demana finançament a l’Estat per als projectes estratègics a l’illa

Contempla el desenvolupament del projecte Starlight o la potenciació del turisme marítim a través de l'Illa Plana, entre d'altres accions

Famílies de la Salle de Manacor presenten 234 signatures per mantenir l’horari continuat

Asseguren que és una petició transitòria i per reduir les possibilitats de contagi

La ocupació de llits de l’UCI encara no es alta segons l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera

La Conselleria de Salut es mostra preocupada per la taxa de positivitat d'Eivissa, clarament superior a la de la resta...