X

Així va ser l’actuació dels serveis d’emergències en l’esfondrament de Platja de Palma

Entre les víctimes, hi ha dues dones alemanyes, un home senegalès i una altra dona espanyola

24/05/2024

Així va ser l’actuació dels serveis d’emergències en l’esfondrament de Platja de Palma

Bombers treballant a la zona. EFE Cati Cladera

Els serveis d’emergències rebien nombrosos avisos minuts abans de les vuit i mitja del vespre. Unitats dels Bombers de Palma, policia localPolicia Nacional i totes les ambulàncies del 061 es desplaçaven fins al número 36 del carrer Cartago. En arribar-hi, pensaven que el que havia caigut havia estat el fals sostre de l’establiment. Però en entrar-hi, la magnitud del sinistre superava els pitjors presagis: era la terrassa de la primera planta de l’establiment, plena de treballadors i clients, la que havia col·lapsat. A les portes del local es varen viure escenes de pànic. Els clients que s’havien salvat cridaven demanant ajuda, com també ho feien persones que havien quedat atrapades sota els enderrocs, i que varen començar a ser rescatades pels Bombers i tretes per la part del darrere.

Per facilitar la feina dels professionals, s’organitzaren diferents cordons policials; i els equips de rescat confirmaren la mort de quatre persones. També varen resultar ferides 16 persones, 7 d’elles de molta gravetat. Prop de la mitjanit, el cap de Bombers de Palma, apuntava al sobrepès a la terrassa com a principal hipòtesi de l’esfondrament.

Els serveis d’emergències es varen retirar. A excepció d’una patrulla de la Policia Nacional, que durant tota la nit ha controlat que ningú no accedís al lloc del sinistre.

Notícies relacionades >

24/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT