X

La darrera mort per coronavirus a les Balears va ser fa just un mes

La malaltia afecta més a les dones (54%), però la letalitat és major en els homes

26/06/2020

La darrera mort per coronavirus a les Balears va ser fa just un mes

EFE/Alberto Valdés

El coronavirus afecta una mica més a les dones. Registren el 54 % dels casos, enfront del 46% dels homes. És només poc més de la meitat. Però no passa el mateix amb les víctimes mortals.

La letalitat és major en els homes, de les 226 defuncions que hi ha registrades fins a hores d’ara a Balears, més del 60 per cent són homes. en concret 137. Les dones no arriben al 40%. En total s’han registrat 89 dones mortes per Covid-19 a les Balears. De les 226 morts, prop del 90 per cent, -200 víctimes- s’han produït a Mallorca, 12 a Menorca, 13 a Eivissa i 1 a Formentera. I per primera vegada des de l’inici de la pandèmia, tenim la distribució de les morts, per la data de defunció -pel dia que van morir i no pel dia que es va comunicar la mort. Les primeres morts es registren dia 12 de març. Fins ara pensàvem que la primera mort era una dona dia 12 de març avui sabem que aquell dia també van morir 2 homes més.

La darrera mort a Balears es registra dia 26 de maig, fa just un mes, de llavors ençà no s’ha comptabilitzat cap mort. També, és cert, que aquell 26 de maig, el Ministeri va canviar els criteris i obliga a diferenciar si la mort és per coronavirus o amb coronavirus. Per tant, és probable que en aquest mes hagi mort alguna persona que va donar positiu, que es va contagiar, però que va morir per altres patologies.

Les setmanes més dures

Els darrers dies de març i la primera quinzena d’abril foren els dies més crítics.  En aquestes 3 setmanes, del dilluns 30 de març fins al diumenge 19 d’abril, es registren més del 60% de les morts. Són setmanes que es registren més de 40 morts setmanals. En dos dies, dia 7 i 8 d’abril, es produeixen 10 morts cada dia.


Les dades de Sanitat: un nou contagi de coronavirus a les Balears, 2.194 en total
El balanç del coronavirus a les Balears: 3 casos més (2.297 en total) i 141 casos actius

26/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT