X

La DGT instal·larà enguany set nous radars per reduir l’elevada sinistralitat del 2023

Quatre es col·locaran a Mallorca i altres tres a Eivissa; en total seran 18 els radars fixos instal·lats a les carreteres illenques

15/01/2024

La DGT instal·larà enguany set nous radars per reduir l’elevada sinistralitat del 2023

Imatge d'arxiu.

Redacció

Les carreteres de les Illes tendran 7 nous radars enguany. És una de les noves mesures amb què la DGT vol reduir l’elevada sinistralitat registrada el 2023. D’aquests nous dispositius de control de velocitat, n’hi haurà quatre que es col·locaran a Mallorca i els altres tres a Eivissa. Així, a partir d’ara, les carreteres mallorquines estaran vigilades per 18 radars fixos, mentre que a Eivissa n’hi haurà un total de deu.

En el cas de Mallorca, els nous radars s’ubicaran a la Via de Cintura de Palma, en concret a l’altura de Son Rapinya, i també n’hi haurà a la carretera de Sineu, a la carretera entre Campos a la Colònia de Sant Jordi i a l’autovia de Manacor. Pel que fa a Eivissa, els radars se situaran a la carretera de Santa Eulària, a l’autovia a Sant Antoni de Portmany i a la carretera de ses Salines.

Segons la delegada de la DGT a les Balears, Francisca Ramis, els radars són una eina per reduir la sinistralitat. Per saber el nombre de multes del 2023 encara és prest, però Ramis preveu que el balanç serà semblant el 2022, quan varen ser 196.000 les multes posades. La delegada de la DGT apunta a la massificació a les carreteres com a causa del gran nombre de multes. Amb la instal·lació dels nous radars, la DGT pensa que el 2024 el nombre de multes interposades tendirà a augmentar.

Trànsit està ara pendent d’implementar noves mesures destinades als motoristes per reduir la sinistralitat amb aquest tipus de vehicles. Els conductors de motos de més de 125 centímetres cúbics hauran d’anar equipats amb cascs modulars o integrals, és a dir, que els cobreixen gairebé tot el cap de manera hermètica. I també hauran de dur guants homologats.

15/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris