cultura

La dona, la gran protagonista dels premis Ciutats de Palma

Va haver-hi més guanyadores que mai, i es va reivindicar la figura de la dona en la història

La+dona%2C+la+gran+protagonista+dels+premis+Ciutats+de+Palma

Les dones han estat les protagonistes del lliurament dels premis Ciutat de Palma, en una cerimònia que va tenir lloc ahir vespre al Castell de Bellver. Ha estat l’edició amb més guanyadores de la història. A la cerimònia també hi va haver moments per a la reivindicació, el reconeixement i el record per les dones que han patit, i encara pateixen, discriminacions i agressions de tota casta.

No som al gener, però ahir tocava celebrar Sant Sebastià. Els premis per excel·lència de la ciutat de Palma varen tenir lloc ahir a un escenari de luxe, el Castell de Bellver. Amb la conducció alhora amena i reivindicativa de dos periodistes, Irene Sala i Jordi Julià, les dones varen ser les grans protagonistes de la vetlada. Reivindicant figures històriques i rellevants femenines al llarg de la història, en tots els àmbits.

El premi Ciutat de Palma de novel·la ha estat per a Miquel Horrach, per “Set Dies”. El de poesia, per a Albert Garcia Elena, per “El coure sota el Hudson”. El d’arts visuals, per a Gonzalo Elvira, per “Sueños”. El de còmic, per a Gonzalo Aeneas i Enric Pujadas, per “Las Olimpiadas del Sufrimiento”. El de música, per a Joana Gomila i Laia Vallès. El d’Arts Escèniques, Banana-Ros, per l’obra Guaret. Més dones premiades: Núria Abad i Marta Hierro, pel documental “Dorothea i el Myotragus”.

I Laura Jurado, premi d’investigacio per “Gitanos, història itinerant d’una ciutat”.

Als premis habituals, se’n varen afegir 2 més: el de gastronomia, per a Tomeu Arbona.

I el de periodisme, per al programa Zoom d’aquesta casa.

La interpretació de “La Balanguera” va ser la cirereta d’un vespre que va conjugar alhora la cultura i la reivindicació feminista.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Entendre els excessos del turisme per mitjà del cos i la dansa

'Baalconing' s'estrena aquest divendres al Teatre Principal de Palma

El grup mallorquí Xarxa estrena nou videoclip del seu darrer senzill ‘Arribada’

Una cançó 100% autoproduïda que tanca una etapa dins el grup per començar-ne una nova plena

Isla Iglú estrena senzill i nou videoclip

Els mallorquins preparen el llençament del seu segon llarg durada