societat

La facturació de Gin Xoriguer s’ha reduït en un 40 per cent durant la pandèmia

En canvi les exportacions han augmentat entorn d'un 12 per cent amb EEUU i Alemanya com a principals mercats


Una de les begudes més emblemàtiques de Menorca, si no la que més, el Gin Xoriguer també pateix els efectes de la pandèmia. L’empresa ha vist reduïda la facturació de ginebra d’un 40 per cent. Tot i així, les exportacions s’han incrementat.

Destil·leries Xoriguer acaba de publicar un vídeo promocional de Gin Xoriguer -“Menorca, es meu tresor”- amb el qual l’empresa ha encetat una campanya que vol aprofundir en la relació d’aquesta beguda amb l’Illa. I és que Xoriguer va celebrar l’any passat el seu 75è aniversari: Però ho va haver de fer en un context ben diferent de com va començar, a les festes de Menorca. Precisament, el fet que la pandèmia impedís celebrar-les, junt amb la caiguda en picat del turisme i de l’oci nocturn, n’han fet davallar la facturació en un 40 per cent, i això els ha obligat, també, a emparar-se en un ERTO. En canvi, les exportacions, que suposen un 27 per cent de la producció (amb els Estats Units i Alemanya com a principals mercats) els han ajudat a parar un poc el cop.

Per enguany els fabricants del Gin Xoriguer volen ser un poc més optimistes i esperen que no es repeteixin les restriccions de la passada temporada turística. De tota manera, preparen una iniciativa per patrocinar o col·laborar en projectes de tota mena. I és que si en els pròxims mesos no hi ha oci nocturn ni festes patronals, Xoriguer té clar que haurà de reorientar com a mínim, part del negoci, a l’oci diürn.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Armengol anuncia una rebaixa en els preus de la matrícula universitària

La UIB celebra l'acte d'obertura del nou curs acadèmic

Menorca demanarà al Govern 300.000 euros per garantir la gratuïtat del transport públic interurbà als menors de fins a 16 anys

La intenció del Consell és que els joves menorquins puguin beneficiar-se de la mesura a partir del gener de 2023

MÉS per Mallorca demana contundència al Parlament contra l’ampliació de l’aeroport de Palma

La formació demana que el nou DAURA se sotmeti a avaluació ambiental estratègica