política

La Fiscalia del Suprem presenta recurs contra el toc de queda a Balears

El fiscal de Sala del Suprem recorrerà davant l'alt tribunal la interlocutòria del TSJIB del dijous passat que avalava les restriccions aprovades pel Govern


La Fiscalia del Tribunal Suprem ha anunciat un recurs de cassació davant l’alt tribunal contra la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) que va autoritzar, per segona vegada, el toc de queda en la Comunitat i les limitacions a les reunions socials aprovades pel Govern.

La interlocutòria del TSJIB, notificada dijous passat, va comptar de nou amb el vot particular de dues magistrades, que consideren injustificats el toc de queda i les limitacions a trobades socials en espais privats.

La novetat en aquesta ocasió és que la segona interlocutòria sí que contemplava la possibilitat d’interposar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem, en un termini de tres dies hàbils. Quan es va notificar l’autorització anterior no havia entrat en vigor el decret estatal que habilitava aquesta possibilitat.

El TSJIB ja havia autoritzat el 7 de maig restriccions similars, i en l’última actualització, el Govern havia introduït només alguns canvis: retardar el toc de queda a la mitjanit i ampliar les reunions socials -fins a vuit persones en exterior i sis en interior sense importar nuclis de convivència-. La Sala torna a concloure per majoria que l’administració autonòmica té cobertura legal suficient en la legislació ordinària per a adoptar aquestes mesures.

La Fiscalia de Balears s’havia oposat a mantenir el toc de queda i les limitacions a trobades socials en espais privats en la Comunitat, entenent que aquestes restriccions vulneren drets fonamentals i que no procedeix adoptar-les sense el paraigua legal de l’estat d’alarma. Cal matisar que el recurs davant el Tribunal Suprem recau en el fiscal de Sala del Suprem.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els veïnats d’Estellencs participen en l’elaboració del PGOU

El dimarts que ve es tornaran a reunir amb el director insular de Territori, Miquel Vadell

Les Balears esperen que la comissió bilateral amb l’Estat sobre el REB es convoqui “molt aviat”

Després de la reunió amb el president espanyol, Pedro Sánchez, Armengol ha asseyalat que les Illes treballen "braç a braç"...

Sánchez: “El repartiment de fons europeus a les Illes està garantit fins que acabi la pandèmia”

El cap del govern de l'Estat destaca la importància de la campanya de vacunació i continuar amb la recuperació sanitària...

Balears reclamarà especial atenció cap a la comunitat en el repartiment dels fons europeus

Els signes de la recuperació econòmica i turística de les Illes han marcat les audiències que Felip VI ha mantingut...