X

La Fiscalia rebaixa fins als set anys de presó a l’acusat que reconegué que havia calat foc amb una cigarreta l’edifici ocupat del Viver d’Eivissa

Per l'altre acusat, que li demanava 18 anys de presó, la Fiscalia li ha retirat totes les acusacions després que aquest negués la seva implicació en els fets

22/09/2022

La Fiscalia rebaixa fins als set anys de presó a l’acusat que reconegué que havia calat foc amb una cigarreta l’edifici ocupat del Viver d’Eivissa

Redacció

La Fiscalia ha modificat les acusacions inicials i les penes que havia sol·licitat en un principi per als dos acusats de l’incendi a l’edifici ocupa al barri del Viver d’Eivissa on va morir una dona. El Ministeri Fiscal ha rebaixat de 18 fins a 7 anys i 6 mesos de presó un dels acusats pel delicte d’imprudència greu i homicidi imprudent. Per l’altre acusat, que li demanava 18 anys de presó, la Fiscalia li ha retirat totes les acusacions després que aquest negués la seva implicació en els fets.

La fiscal ha fet aquestes modificacions després d’escoltar el testimoni d’un dels acusats en què va reconèixer que podria ser el responsable del foc perquè va llençar una cigarreta. D’aquesta manera, la fiscal ha explicat al jurat que ha arribat a una conformitat amb la resta de parts personades en el procediment i després d’entendre que hi ha hagut un reconeixement dels fets per part de l’acusat. També ha assenyalat que la modificació dels tipus delictius del seu escrit de qualificació que es modifiquen de  “dolosos” a “imprudents” provoquen una baixada important de la pena.

No obstant això, un policia, testimoni del cas, va declarar que “és difícil” que una llosca provoqués l’incendi amb el foc que s’hi va generar.

Les acusacions particulars i les defenses s’han adherit substancialment a la nova petició del Ministeri Fiscal. Únicament una de les acusacions particulars discrepa en la quantitat amb la qual es pretén indemnitzar als germans de la víctima morta pel que reclamen que la xifra s’incrementi.

La jutge del cas ha citat a les parts el dilluns que ve per lliurar-los el veredicte.

Els dos acusats també estan en la causa per l’incendi als jutjats d’Eivissa

El pròxim novembre aquests dos homes s’enfronten a un altre judici. També els acusen de cremar els jutjats d’Eivissa, l’any 2019, amb la intenció de destruir documents de causes en les quals els investiguen. En aquest altre cas, els demanen 4 anys i mig de presó.

22/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris