societat

La Fundació Deixalles tendrà un nou centre al polígon de Calvià

Part de l'avantprojecte està subvencionat amb l'Impost de Turisme Sostenible


La Fundació Deixalles tendrà un nou centre d’inclusió social i prevenció de residus al polígon de Son Bugadelles de Calvià. L’edifici tendrà una superfície de 1.700 metres quadrats. Permetrà triplicar el nombre d’usuaris amb diagnòstic de salut mental que cada dia s’atenen a les instal·lacions que ara hi ha al polígon de Son Bugadelles i a les quals substituirà el nou edifici. Es passarà de la vintena d’usuaris a fins a 80, són persones que aprenen diferents feines com ara reciclar roba, juguetes o mobles.

Encara no se sap quan estarà operatiu el nou centre de la Fundació Deixalles que a un solar cedit per l’ajuntament de Calvià. Part de l’avantprojecte de construcció de l’edifici estarà subvencionat amb l’impost de turisme sostenible: 11.600 euros. El Govern no tanca la porta a finançar altres fases posteriors, segons ha explicat el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

L’any passat, la Fundació Deixalles va aconseguir contractes laborals dins les seves empreses per a una vuitantena de treballadors de col·lectius vulnerables. Enguany, per mor de la crisi sanitària, han notat un increment de persones en risc d’exclusió social que demanen un lloc de feina.

Una de les tasques que ara dona més feina a Deixalles és la restauració de juguetes de segona mà. Són moltes les persones que donen les que no utilitzen perquè el Pare Noel i els reis les puguin venir a cercar aquí i que cap infant quedi sense el seu regal aquestes festes.


 més info Baixen les donacions de voluminosos a la fundació Deixalles a causa de la crisi econòmica
 més info Nou centre de la Fundació Deixalles a Manacor

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Enregistren un grup de vuit dofins a Cala Blava

Es tracta d'un grup de dofins mulars (tursiops truncatus) i és habitual veure'ls en zones costaneres

Som positiu en covid, com tramit la baixa laboral?

El Servei de Salut de Balears ha llançat un portal web per fer el tràmit

El Govern avisa que desballestarà els vaixells amarrats il·legalment al port de Banyalbufar

Si els 16 propietaris no retiren l'embarcació, també els quintuplicaran la taxa d'amarrament i els obriran un expedient sancionador

160 farmàcies comencen a fer test d’antígens als més vulnerables

La xifra no arriba a la meitat de les apotecaries de les Illes per problemes logístics i de personal. "El...