X

La Guàrdia Civil investiga el metge Valdepeñas per la mort del bebè a Eivissa

El facultatiu enviarà un informe al Col·legi de Metges al qual explicarà tot el que va passar durant el part

07/02/2022

La Guàrdia Civil investiga el metge Valdepeñas per la mort del bebè a Eivissa

La Guàrdia Civil investiga el metge que va assistir un part a Eivissa en el qual va resultar mort el nadó. El facultatiu, que va treballar a l’Hospital de Formentera, està suspès pel Col·legi de Metges per haver participat en protestes antivacunes, i no pot exercir ni en l’àmbit públic ni en el privat. Per ara la investigació encara no ha arribat als Jutjats.

El metge Ángel Ruiz Valdepeñas s’ha compromès aquest dilluns a enviar un informe al Col·legi de Metges al qual explicarà tot el que va passar durant el part en el qual el nadó hauria patit una aturada cardiorespiratòria. Després d’una setmana, el facultatiu ha acceptat parlar amb el Col·legi, que volia conèixer de primera mà la seva versió, però ha dit que ho farà per escrit. Una informació que serà tenguda en compte per l’entitat per decidir si s’ha d’allargar la suspensió de col·legiació per sis anys que se li van imposar per haver participat en protestes antivacunes.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha lamentat la mort del bebè i ha recordat que el metge Ángel Ruiz Valdepeñas no fa feina al sistema públic de les Illes Balears perquè està inhabilitat. “Esperarem que la Justícia es pronunciï”, ha afirmat la consellera.

De moment, la Guàrdia Civil continua amb la investigació i ha pres declaració als testimonis. El bebè va néixer fa una setmana a una casa particular de la carretera de Cala Llonga, i va ser evacuat a l’UCI pediàtrica de Son Espases després de patir una aturada cardiorespiratòria. El seu estat era crític, i finalment va morir divendres. El col·legi de metges assegura que aquest tipus de parts als domicilis no són gaire habituals, i recorden que sempre s’ha de garantir la salut de la mare i el nadó.

07/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris