X

La Guàrdia Civil va ser responsable de no evitar l’assassinat masclista de Lucia Patrascu, segons Interior

Una resolució d'Interior, basada en un dictamen del Consell d'Estat, assegura que els agents no varen atendre bé la víctima i que, si ho haguessin fet, molt probablement en podrien haver evitat l'assassinat

14/10/2022

La Guàrdia Civil va ser responsable de no evitar l’assassinat masclista de Lucia Patrascu, segons Interior

El Ministeri de l’Interior ha reconegut que hi va haver negligència per part de la Guàrdia Civil en el cas de Lucia Patrascu, que va ser assassinada l’any 2016 pel seu marit hores després de denunciar-lo al quarter de Pollença. El Ministeri responsabilitza l’institut armat de no evitar la mort de Patrascu. Per això, l’Estat indemnitzarà els dos fills de la víctima, per danys i perjudicis, amb 40.000 euros a cadascun d’ells.

És una resolució, a la qual ha tengut accés IB3 Notícies, i que està basada en un dictamen del Consell d’Estat, assegura que els agents no varen atendre bé la víctima i que, si ho haguessin fet, molt probablement en podria haver evitat l’assassinat. És el mateix que ha dit durant sis anys, l’advocat dels fills de la víctima, Antoni Monserrat: “Si aquesta senyora hagués pogut actuar i s’hagués activat el protocol contra la violència de gènere, aquell dia Ioan Ciotau no l’hagués morta”.

L’informe del Consell d’Estat relata que la dona va acudir al quarter el 29 de maig del 2016, a les 6 del dematí, per denunciar que tenia por del seu home. Va esperar cinc hores i va mantenir contacte amb 5 agents i va ser atesa a la sala d’espera obviant els protocols que diuen que, en un cas així, s’ha de conduir la dona a un espai tranquil perquè declari. Al final, Patrascu va tornar a ca seva sense denunciar i sense que s’activessin els protocols de violència masclista. Aquell mateix dematí, el seu home la va matar. Al judici va ser condemnat a 22 anys de presó.

 

 

14/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT