Ciència i tecnologia

La investigació oncològica recupera el ritme habitual després de la pandèmia

Un centenar d'investigadors de centres nacionals i internacionals han participat al segon taller sobre càncer que ha organitzat l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes


Un centenar d’investigadors de centres nacionals i internacionals han participat al segon taller sobre càncer que ha organitzat l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes. L’esdeveniment no es va celebrar l’any passat per mor de la pandèmia. Les restriccions també han afectat la tasca investigadora, que recuperat la normalitat.

La investigació oncològica recupera el ritme habitual afectat per les restriccions durant la pandèmia. En alguns àmbits s’han torbat més a tornar a la normalitat. Francisco Real, Cap de Grup del Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques, explica que s’han hagut de cancel·lar moltes proves quirúrgiques als hospitals i que això ha tengut un impacte perquè ha interromput certes interaccions que ja estaven establertes. “Quan s’interromp la rutina, el fet de reprendre no és immediat. També hi ha un estat psicològic més tens en general i això fa que les interaccions siguin més lentes que abans”, explica Real.

Igualment ha tornat la presencialitat a trobades com aquesta, a Palma. Investigadors de diferents centres debaten sobre els darrers avenços en l’àrea d’Oncologia i com potenciar que allò que es fa al laboratori arribi al llit de l’hospital.

“Enfocar la investigació més bàsica cap a la clínica, però també està clar que no podem desenvolupar nous fàrmacs si no sabem què passa a nivell bàsic”, diu Gwendolyn Barceló, Investigadora del Grup de Lípids en Patologia Humana de l’IDISBA.

En aquesta edició l’IDISBA ha reunit un centenar de professionals de 8 països.


 més info El diagnòstic per a 1 de cada 8 dones de les Illes: “Tens càncer de mama”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Vifor Pharma compra l’empresa balear Sanifit per 375 milions d’euros

La farmacèutica suïssa està interessada en el medicament que desenvolupa Sanifit per tractar una patologia letal que afecta malalts renals...

Enlaira amb èxit DART: així és el primer intent de la història per desviar un asteriode

L'agència espacial estatunidenca provarà les possibilitats d'empènyer-lo fora de la seva òrbita

L’eclipsi parcial de la Lluna més llarg en segles

El seu pas a través de la part més fosca de l'ombra de la Terra es prolongarà aproximadament 3 hores,...

El genoma de la posidònia

Investigadors de l'IMEDEA investigaran la seqüència genètica de la planta per a protegir-la