X

La Llar de Calvià farà teràpia equina als seus usuaris

Dues vegades per setmana disposaran d'aquest servei, pioner a les Illes, i que comporta múltiples beneficis terapèutics

12/09/2023

La Llar de Calvià farà teràpia equina als seus usuaris

Patricia Bauzá Calvente

Els prop de setanta usuaris de la Llar de Calvià –58 interns i 10 usuaris del centre de dia– han rebut aquest dimarts una visita molt especial. Es tracta d’en Panxo i na Taca, dos ponis terapèutics que, des d’avui, hi aniran tots els dimarts i dijous a passar el matí amb ells.

La seva presència suposa un canvi de papers, i és que els usuaris se n’han de fer càrrec, tant de la seva alimentació com d’atencions, per tant, deixen de ser cuidats per esdevenir cuidadors. Una tasca senzilla, però amb nombrosos beneficis psicològics i emocionals i que tots han acceptat agradosament. L’objectiu és aconseguir captar l’atenció dels usuaris a través dels animals, i aprofitar llavors per fer els exercicis habituals de memòria, psicomotricitat fina, etc.

La presència dels equins ha tret als usuaris de l’habitual silenci que caracteritza les residències de gent gran per donar pas a les veus i rialles. De fet, a molts, els cavalls els han transportat records d’un passat que reviuen amb dolçor.

És la primera vegada que es du a terme una iniciativa com aquesta a una residència de gent gran de les Illes. És possible gràcies a la col·laboració desinteressada d’ASPACE.

12/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris