X

La mascareta és obligatòria des d’avui a Catalunya fins i tot quan es mantengui la distància de seguretat

S'haurà de dur en tots els espais públics interiors i exteriors, excepte per fer esport o anar a la platja

09/07/2020

La mascareta és obligatòria des d’avui a Catalunya fins i tot quan es mantengui la distància de seguretat

A partir d’avui, qualsevol persona de més de sis anys que surti de casa a Catalunya ho haurà de fer amb mascareta, que serà obligatòria en tots els àmbits, menys el domèstic, és a dir, en tots els espais públics interiors i exteriors. Excepte per fer esport o anar a la platja, s’haurà de dur la màscara posada, tot i que les autoritats sanitàries han concretat que no serà necessari quan es pren el sol i s’està dins l’aigua. Per això apel·len al sentit comú i expliquen que l’ús de la màscareta s’haurà de fer encara que es pugui mantenir la distància de seguretat, i que sortir sense ella de casa pot suposar una multa de 100 euros.

La decisió s’ha pres després de produir-se diversos brots per COVID-19 a Espanya i amb l’objectiu d’aturar aquesta dinàmica que, fins i tot, ha obligat a tancar alguns territoris de la Península. L’augment dels contagis en els darrers dies, sobretot al Segrià, a Lleida i a A Mariña, a Lugo, ha duit les autoritats regionals a decretar el confinament a dues comarques. A la comarca del Segrià, ja hi ha prop de 1.000 contagiats, a A Mariña 144 i a un campament de Girona, 12 infants han hagut de ser aïllats per un brot de coronavirus.

Des de l’inici de la desescalada, Espanya acumula 118 brots per COVID-19, dels quals 67 encara continuen actius. Els que més preocupen són el de la comarca del Segrià i el d’A Mariña, on en total han hagut de confinar prop de 300 mil persones.

09/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT