Una dona morta i diversos ferits en un accident entre un taxi i un turisme a la carretera de Menorca
Es tracta de la sisena mort per accident de trànsit a Menorca enguany, el pitjor any de la darrera dècada
En el Dia Mundial de les Zones Humides, les Balears estrenen estratègia per recuperar els aiguamolls, els ecosistemes més amenaçats i degradats del món, segons els experts
A les Illes Balears, hi ha 359 zones humides de més de 0,1 hectàrees, de les quals un 63% són artificials, com basses de reg o de depuradores, que tenen, però, una gran importància per a les aus. En els darrers dos segles, l’arxipèlag ha perdut un terç de les zones humides naturals.
La meitat de les actuals “no estan en bon estat”, assegura Enrique Segovia, director de Conservació de WWF a Espanya. Ell explica que un 92% dels rius i aiguamolls del món estan amenaçats i degradats. Els mals són els mateixos arreu: “La dessecació, la contaminació, la sobreexplotació d’aqüífers associats, les espècies invasores i el canvi climàtic”.
Primera Estratègia de Zones Humides de les Balears
En col·laboració amb Recursos Hídrics del Govern, WWF ha elaborat el document que aplega la primera Estratègia de Zones Humides de les Illes Balears. Té 6 línies estratègiques “per revertir la pèrdua i degradació dels aiguamolls”, diu el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir. Són: 1/ Coneixement sobre el patrimoni de zones humides , 2/ Protecció legal d’espais i espècies , 3/ Conservació i restauració de zones humides , 4/ Enfortiment i cooperació institucional , 5/ Educació ambiental, comunicació i participació , i 6/ Finançament. També hi ha 100 mesures concretes, a partir de la diagnosi de cada un dels aiguamolls.
Així mateix, proposen dotar de protecció les 35 zones humides petites i mitjanceres que encara no en tenen; per exemple, ses Fontanelles, el riu de Santa Eulària i el canal de Cala Saona. També, la retirada d’espècies invasores on s’han detectat, la retirada de residus o el desviament de camins, pròxims a zones de cria d’aus.
S’Albufera de Mallorca, salinitzada i eutrofitzada
S’Albufera de Mallorca és l’aiguamoll més extens de les Illes Balears i parc natural des de 1988. Per pal·liar-ne la salinització i la contaminació per nitrats agrícoles i de vessaments fecals, Medi Ambient ha fet feina per augmentar-hi l’aportació d’aigua de qualitat, i preveuen noves mesures per regenerar l’espai gràcies a l’ampliació de la depuradora de sa Pobla. L’obra permetrà “un filtre verd que permeti abocar aigua a s’Albufera i garantir-hi un cabal ecològic”, ha confirmat el conseller Mir.
Es tracta de la sisena mort per accident de trànsit a Menorca enguany, el pitjor any de la darrera dècada
L'Ajuntament acusa el propietari del local i els oganitzadors, la penya Rezaga2, d'alterar la convivència ciutadana i d'embrutar l'espai públic
Va estar involucrat i va ser el principal sospitós de la desaparició de Toni Llabrés, propietari de la finca assaltada
Entrevista al grup de persones de Mallorca i "de professions dispars" per conèixer de primera mà les intencions que tenen, en un moment en què s'ha començat a qüestionar el seu compte actiu a xarxes socials i web per part d'autoritats britàniques