X

La meitat dels menorquins de 15 anys rebutgen o desconfien dels immigrants

Segons un estudi la meitat dels estrangers asseguren haver patit o estat testimonis de situacions de discriminació

10/07/2020

La meitat dels menorquins de 15 anys rebutgen o desconfien dels immigrants

La meitat dels joves menorquins mostra una actitud o bé directament “de rebuig”, o si més no “recel o desconfiança cap a la immigració i a la diversitat cultural”. Ho diu l’estudi sobre la ‘realitat de les persones migrades i de la interculturalitat a Menorca’, que deixa una altra dada per a la reflexió: el 50% dels migrants expressen haver patit o estat testimonis de situacions de discriminació.

L’estudi, finançat pel Fons Menorquí de Cooperació, ofereix dades preocupants. En un escenari canviant -Menorca ha passat del 6% de la població nascuda en un país estranger, a principis de la dècada del 2000, al 16%-, el treball apunta que un de cada quatre alumnes de tercer i quart d’ESO mostren una actitud clara de rebuig a la immigració. Un 25% considera encertada, per exemple, la detenció de les persones arribades en barca a Menorca l’estiu passat i deportar-les al seu país d’origen. Entre un 35 i un 45% més hi manifesta desconfiança. Només la meitat de l’alumnat enquestat hi mostra una actitud favorable.

D’altres dades de l’estudi indiquen que la meitat dels estrangers expressen haver patit o haver estat testimonis de situacions de discriminació, en especial a l’espai públic i a la feina. També s’hi confirma que una part important de la població estrangera resident conviu amb una situació de precarietat material. Un 20% ingressa menys de 5.000 euros i fins a un 52% menys de 10.000 euros a l’any. Els serveis d’orientació laboral només col·loquen una de cada deu persones, mentre que l’eficàcia del servei públic d’ocupació és irrellevant.

10/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT