X

La Mesa del Congrés rebutja tenir un senador propi per a Formentera

Refusa canvis en la Constitució més enllà de la supressió de la paraula 'disminuït' de l'article 49. Aquest dijous se'n fa l'aprovació definitiva al Congrés

18/01/2024

La Mesa del Congrés rebutja tenir un senador propi per a Formentera

Armengol anunciant aquest dimarts l'aprovació de la paraula disminuït de la Constitució.

La mesa del Congrés rebutja canvis en la Constitució més enllà de la supressió de la paraula ‘disminuït’ de l’article 49. D’aquesta manera no es debatrà l’esmena presentada per Sumar a través de Més per Mallorca, que demana un senador propi per a Formentera. Ara i segons la Carta Magna, el comparteix amb Eivissa. Avui se’n fa l’aprovació definitiva al Congrés. Després, els senadors hi diran la seva en una tramitació exprés.

Dimarts el ple del Congrés va aprovar amb 315 vots a favor i 33 abstencions de VOX avançar cap a una primera reforma social de la Constitució. PNB, Més per Mallorca i Compromís varen registrar una esmena parcial, cada un, que volien aprofitar l’ocasió per modificar altres qüestions de la Carta magna. La mesa del Congrés normalment admet a tràmit la majoria de les iniciatives que formalment són correctes, però, en aquest cas, les ha rebutjat. Assegura que les esmenes s’haurien d’ajustar exclusivament a millorar el redactat de l’article 49, que elimina el concepte ‘disminuït’ per parlar de persones amb discapacitat.

Sumar tornarà a intentar, via esmena, que Formentera tengui un senador propi, com defensa el diputat, Vicenç Vidal. Sumar ja ha demanat a la Mesa del Congrés que ho reconsideri. Davant el convenciment que no ho farà, Vidal ha avançat que ho duran al Constitucional. La intenció és que l’alt tribunal valori si la decisió és jurídicament viable o, si al contrari, vulneren el dret fonamental de representació de l’article 23 de la Constitució.

Notícies relacionades >

18/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris