Els moviments de persones a pobles de l'interior, com per exemple, Costitx, s'han incrementat fins a un 50% perquè la població d'aquests municipis fa feina fora
/EFE.
12Una de les conseqüències de l’estat d’alarma és la caiguda de la mobilitat entre els municipis. Una davallada que va ser del 70 per cent a partir del moment en què només els serveis essencials podien anar a fer feina. Això segons un informe que elabora cada setmana l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos del qual formen part la UIB i el CSIC i que es fa a partir de dades de telefonia mòbil.
L’estudi analitza també els desplaçaments dins un mateix poble. En aquest cas, els moviments de persones a pobles de l’interior, com per exemple, Costitx, ha incrementat fins a un 50 per cent. El doctor en Física José Ramasco, investigador al capdavant del projecte ha assegurat a IB3 Ràdio, que aquest darrer cas s’explica perquè la població d’aquests municipis fa feina fòra. L’estat d’alarma els obliga a quedar la major part del temps al poble on fan els desplaçaments necessaris per anar a comprar i per dur a terme les tasques al camp. Ara, però i amb les darreres mesures del Govern Estatal, segons ha explicat Ramasco la mobilitat s’està reactivant a poc a poc, al voltant d’un 5 a un 10%, entre els municipis de les Illes Balears.
Escolta aquí l’entrevista a IB3 Ràdio
A més de la zona del Llevant, també els cerquen al Raiguer amb mitjans terrestres