X

La nova directora del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera vol reactivar les excavacions

També vol reobrir enguany la zona de la capella del Salvador al museu de Dalt Vila

27/02/2024

La nova directora del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera vol reactivar les excavacions

La nova directora del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera té entre els seus plans fer noves excavacions a la Necròpolis des Puig des Molins i mostrar al públic les intervencions que s’han fet a Dalt Vila. El museu va rebre l’any 2023 18.318 visitants.

Hortensia Blanco és des de fa una setmana la nova directora del Museu Arqueològic. Coneix bé aquest espai Patrimoni de la humanitat perquè té arrels eivissenques i perquè fins ara treballava com a coordinadora de museus del Govern. Entre els seus plans hi ha obrir enguany la capella del Salvador del museu de Dalt Vila, tancat des de fa 14 anys. “Són uns enteixinats i unes mènsules que són de molta qualitat, que són polícromes i estan molt bé i que volem que el públic ja les pugui veure”, explica Blanco.

S’ha intervengut a les cobertes, però reobrir tot el museu és un pla a llarg termini, tot i que ja es fa feina en el projecte de rehabilitació, que s’ha reduït respecte dels plans inicials. “M’agradaria poder dir en un any o dos, però probablement serà molt més”, explica.

Sobre la querella interposada per la Fiscalia contra la direcció del museu i l’associació d’amics del museu per prevaricació i tràfic d’influències, assegura que estan dolguts però tranquils. “No es va gestionar potser com s’hagués pogut gestionar, però estam tranquils, perquè nosaltres rebem els diners i tot passa per uns controls”, assegura Blanco.

Si obtenen finançament, volen començar una nova campanya d’excavacions al 2025 a la necròpolis. També continuaran amb les activitats, aquest dimarts per exemple han començat les visites organitzades amb motiu del Dia de les Illes Balears.

27/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris