X

Els bars de Maó han de posar equips d’osmosi per complir amb la llei i poder oferir aigua de l’aixeta

Només el 48% dels domicilis de la ciutat disposen actualment d'aigua apta per al consum humà

19/04/2022

Els bars de Maó han de posar equips d’osmosi per complir amb la llei i poder oferir aigua de l’aixeta

Carles Marquès Casasnovas

D’ençà de l’entrada en vigor de la llei estatal de residus, els bars i restaurants estan obligats a oferir gratuïtament aigua de l’aixeta als clients. A Maó, molts establiments es veuran obligats a instal·lar equips d’osmosi per la mala qualitat de l’aigua potable de la ciutat. L’organització de consumidors FACUA ha instat les autoritats a vigilar que els establiments d’hostaleria compleixin aquestes mesures. L’objectiu: reduir el consum d’envasos d’un sol ús. A ciutats com Maó, on només el 48% dels domicilis disposen d’aigua apta per al consum humà, la nova obligació esdevé problemàtica. Molts bars i restaurants no tindran altre remei que instal·lar equips d’osmosi. La inversió por voltar en aquest cas els mil euros.

La posada en funcionament de la nova planta desnitrificadora de Malbúger ha permès dur aigua potable fins a més de 7.200 domicilis de Maó, el 48% del total. L’Ajuntament ja està treballant en diferents opcions que permetin resoldre el problema de la qualitat de l’aigua a la resta del municipi. La més immediata, la licitació de la construcció de dos nous pous a Cornia, després que la primera quedàs deserta. Si no fos viable, el consistori treballa en l’alternativa d’una segona desnitrificadora.

FACUA considera que la nova llei fomenta el consum d’aigua d’aixeta que, en teoria, ha de ser totalment segura per als ciutadans, i també més econòmica i ecològica.

19/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris